Άγκυρα: Γίγαντας η Τουρκία, μύγα η Ελλάδα

Γίγαντας η Τουρκία
Reading Time: 1 minute
Με γίγαντα παρομοίασε την Τουρκία και με μύγα την Ελλάδα ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί καν να συγκριθεί στο στρατιωτικό τομέα με την Τουρκία και ούτε μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο μαζί της.

Μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ο Γιγίτ Μπουλούτ ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του κάλεσε την Ελλάδα “να είναι έξυπνη και να μην ξεχάσει ποτέ αυτό, ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που ήταν 100 χρόνια πριν”. “Ακόμη και πριν εκατόν χρόνια που έγινε προσπάθεια να την διαμελίσουν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, ακόμη και τότε έδωσε την απάντησή της. Σήμερα υπάρχει τέτοια μεγάλη διαφορά ώστε να μην μπορεί η Ελλάδα να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία. Είναι κάτι σαν να πολεμά ένας γίγαντας με μια μύγα”, υποστήριξε.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε πως αν συγκρίνει κανείς την Ελλάδα με την Τουρκία θα δει ότι η Τουρκία είναι πολύ πιο δυνατή στο στρατιωτικό τομέα από την Ελλάδα. Όπως είπε, τα πυρομαχικά και στρατιωτικά υλικά που έχει παράξει η Τουρκία τα τελευταία 13 χρόνια η Ελλάδα δεν μπόρεσε να τα παράξει. “Επομένως η Τουρκία κάθε χρόνο ενισχύεται”, είπε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ελληνικός στρατός πριν από 100 χρόνια σκότωσε μωρά παιδιά με ξιφολόγχες και έκλεισε τους ανθρώπους στα τζαμιά καίοντάς τους ζωντανούς. “Εμείς μετά κάναμε τον αγώνα της απελευθέρωσης”, είπε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υπενθύμισε και τις συμβουλές που του είχε δώσει ο πατέρας του να μην αισθάνεται μίσος για τους Έλληνες παρότι οι Έλληνες σκότωσαν τον παππού του. “Εγώ στεναχωριέμαι για τους Έλληνες, δεν είναι καν νοικιάρηδες της χώρας τους. Έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα τους. Έχουν κατασχεθεί όλες οι τράπεζές τους. Για ποιον δουλεύουν οι Έλληνες; Δουλεύουν για το γερμανικό κεφάλαιο”, είπε.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More