Άρχισαν οι κατασχέσεις στο Κ.Σ. Κισσόνεργας

Reading Time: 1 minute

Άρχισε χθες η διαδικασία των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κισσόνεργας. Το Κοινοτικό Συμβούλιο πριν από περίπου 10 χρόνια αγόρασε τεμάχιο γης από κατοίκους της κοινότητας έναντι ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο ποσό πέραν των 500 χιλιάδων παρέμεινε μη αξυπηρετούμενο. Το τεμάχιο αγοράστηκε για να επεκταθεί το κοιμητήριο της κοινότητας.

Δείτε επίσης:  Δ. Αγίας Νάπας: Συνεχείς αναβάθμιση στο γαμήλιο προϊόν

Επιδότες του Δικαστηρίου Πάφου κατάσχεσαν ένα όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας, εκτελώντας ένταλμα κατάσχεσης που είχε εκδοθεί μετά την προσφυγή των συγκεκριμένων ιδιωτών. Η κατάσχεση υλοποιήθηκε μετά την άρνηση των ιδιωτών να δεχθούν συμβιβασμό που πρότεινε το νυν Κοινοτικό Συμβούλιο, βάσει του οποίου θα αποζημιώνονταν δια της παραχώρησης σε αυτούς άλλης, χαλίτικης γης αξίας ισόποσης με τις 524 χιλιάδες που απομένει να λάβουν βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη τότε.

Δείτε επίσης:  Ημέρα Παιδιού στο Δήμο Ύψωνα

Μέχρις σήμερα η κοινοτική αρχή έδωσε ποσό 435 χιλιάδων στους ιδιοκτήτες του τεμαχίου που αγοράσθηκε, ενώ βάσει της συμφωνίας το ποσό που τους καταβάλλεται τοκίζεται με ένα ποσοστό 9% ετησίως.

In the news
Load More