Άσβεστη η μνήμη των Καραβιωτών

Καραβάς
Reading Time: 1 minute

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των συνταξιούχων Καραβιωτών, που διοργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», με τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Καραβά.

Η συμμετοχή των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά ήταν για ακόμη μια φορά μαζική. Τριακόσιοι περίπου εκτοπισμένοι Καραβιώτες από Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, συναντήθηκαν στη Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στο Επισκοπειό, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση για τους πεσόντες και αποθανόντες στην προσφυγιά Καραβιώτες, από τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής. Μια συνάντηση ξεχωριστή, συγκινητική, γεμάτη νοσταλγία. Σαράντα τέσσερα σχεδόν χρόνια μακριά από την Ευαγγελίστρια, τον Αϊ Γιώργη, την Αγία Ειρήνη και την Αχειροποίητο, οι Καραβιώτες και Καραβιώτισσες έσμιξαν τον πόνο, το δάκρυ και τον πόθο της επιστροφής με αντίδωρο τη χαρά της επανασύνδεσης.

Δείτε επίσης:  Στήριξη Δήμου Δερύνειας για οικονομική βοήθεια του μικρού Αντώνη

Ακολούθησε επίσκεψη στη Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου και στη συνέχεια προσφέρθηκε γεύμα στο κέντρο «Ταμασιάνα» στα Πέρα Ορεινής.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αθρόα προσέλευση Καραβιωτών στην εκδήλωση, μια ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του πολυδιάστατου έργου που προσφέρει ο Δήμος και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» σε πάρα πολλούς τομείς. Τα 44 χρόνια πικρής προσφυγιάς δεν πρέπει να αφήνουν τη μνήμη να ξεθωριάσει και μέσα από δραστηριότητες και άλλες ενέργειες οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν να κρατήσουν άσβεστη την επιθυμία για επιστροφή στον Καραβά και σε όλα τα κατεχόμενα μέρη μας.

Δείτε επίσης:  Εξαιρετική η παράσταση «Που πας χωρίς Αγάπη»

In the news
Load More