Έκκληση Επ. Εθελοντισμού για άμεση εφαρμογή νόμου περί σεξουαλικής κακοποίησης

Επίτροπος Εθελοντισμού

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με σημερινή του ανακοίνωση, ενημερώνει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη ψήφιση της Νομοθεσίας, περί της Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμος του 2017 (112(I)/2017).

Όπως αναφέρεται, η νομοθεσία προβλέπει για οποιαδήποτε ενέργεια αφορά ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών και την παιδική πορνογραφία, υποχρεούται να υποβάλει στο Συμβούλιο εγγράφως για έγκριση, τα πληροφοριακά στοιχεία που αναφέρονται πιο κάτω: α) Το όνομα με το οποίο το πρόσωπο θα ενεργεί, (β) η διεύθυνση του προσώπου, (γ) σε περίπτωση νομικού προσώπου, ο τρόπος σύστασής του, (δ) όπου δημιουργείται εμπίστευμα οποιασδήποτε μορφής, ο τρόπος ίδρυσης του εμπιστεύματος, με δωρεά εν ζωή ή με διάθεση περιουσίας δυνάμει πράξης τελευταίας βούλησης, (ε) οι πόροι, αν υπάρχουν, (στ) τα ονόματα των διαχειριστών ή επιτρόπων εμπιστευμάτων, (ζ) τα ονόματα των μελών, (η) οι σκοποί και το πεδίο ενεργειών και (θ) οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ζητήσει το Συμβούλιο.

«Η νομοθεσία καθορίζει ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας πρωτοβουλιών, για αυτό τον λόγο καλούμε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να εφαρμόσουν τον Νόμο άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση.

In the news
post-image Κυπρος

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών για την ενοικίαση λεωφορείων στην Πάφο

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την ενοικίαση λεωφορείων από 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στην Πάφο. Όπως...
post-image Κυπρος

Ας δημοσιοποιήσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 χρόνων απαντά στον ΠΙΣ ο Γ. Λιλλήκας

Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων, κάλεσε τον ΠΙΣ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας ότι έτσι...
Load More