Έξω από τη Βουλή οργανώσεις για το εργοστάσιο ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος

Reading Time: 2 minutes

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν την Τετάρτη η ομάδα Πρωτοβουλίας Κόρνου – Πυργών και η ομάδα Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, κατά της απόφασης του Τμήματος Περιβάλλοντος να εγκρίνει αίτηση της εταιρείας «ΣΚΥΡΑ ΛΙΜΑ», για δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι νωρίτερα παρέστησαν και στην συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, καταγγέλλουν ότι το φυσικό περιβάλλον της περιοχής Κόρνου-Πυργών είναι ήδη βεβαρημένο από λατομεία, σκυροθραυστική μονάδα και μονάδα ανακύκλωσης υλικών από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομές, δραστηριότητες που ήδη διεξάγει στην περιοχή η εν λόγω εταιρεία.

Η ομάδα Πρωτοβουλίας Κόρνου – Πυργών και η ομάδα Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου προειδοποιούν πως ενδεχόμενη λειτουργία και εργοστασίου παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος θα επιβαρύνει επιπρόσθετα το περιβάλλον της περιοχής, που γειτνιάζει και με περιοχή Natura 2000, ενώ εκφράζονται συγκεκριμένοι φόβοι, για την επιμόλυνση της ατμόσφαιρας αλλά και των πλούσιων, υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων.

Δείτε επίσης:  Στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Έφη Ξάνθου, είπε ότι ο κόσμος έχει δίκαιο που διαμαρτύρεται και επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει το κόστος της ευθύνης και να βρει ένα καλό χώρο να χωροθετήσει όλες τις μονάδες μακριά από οικιστικές περιοχές, μακριά από ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια της υγείας, αλλά και των νερών.

Όπως είπε το Κίνημα Οικολόγων θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο και των δύο Επιτροπών Αγώνα και της Ομάδας Φιλίας της Μονής Σταυροβουνίου, γιατί όπως συμπλήρωσε θεωρεί απαράδεκτο το ότι έρχονται να επιβαρύνουν τη συγκεκριμένη περιοχή, με τη συγκεκριμένη ασφαλτική μονάδα.

Υπενθύμισε ότι η εν λόγω εταιρεία έχει προβεί ήδη είναι ήδη σε μια παραβίαση, με την μονάδα που έχει ήδη στη Μοσφιλωτή.

«Δεν θα έρθουμε να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, δημιουργώντας καινούργια προβλήματα. Ο κόσμος έχει δίκαιο που διαμαρτύρεται και επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει το κόστος της ευθύνης και να βρει ένα καλό χώρο να χωροθετήσει όλες τις μονάδες μακριά από οικιστικές περιοχές, μακριά από ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 για να διασφαλίσει την ασφάλεια της υγείας, αλλά και των νερών μας», είπε.

Δείτε επίσης:  Πηλείδου: Ανάγκη για αύξηση του τεχνικού προσωπικού στη Ναυτιλία

Ο Ιερομόναχος, Γρηγόριος Σταυροβουνιώτης, κάλεσε όλους τους υπευθύνους να δουν το θέμα με σύνεση και να δώσουν μια σωστή απάντηση στο ζήτημα που τους απασχολεί.

«Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας είναι ήδη επιβαρυμένη και δεν επιδέχεται επιπλέον επιβάρυνση. Ούτε για το μοναστήρι ούτε για τα στρατόπεδα που είναι δίπλα από το χώρο αυτό», είπε.

Ανέφερε ότι «κινδυνεύει το υπόστρωμα του εδάφους, με όλα τα αποθέματα νερού της περιοχής, γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ ειρηνικά για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την ενέργεια».
ΚΥΠΕ

In the news
Load More