Έπεσαν οι υπογραφές – Ξεκινά η αποκατάσταση Αρχαίου Μνημείου στη Λάρνακα

Reading Time: 1 minute

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 3.00 μ.μ., στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Εργολάβου P. HADJIPIERIS FIXICO LTD, που αφορά την αποκατάσταση και συντήρηση Αρχαίου Μνημείου στη Λάρνακα (Λέσχη Λάρνακας).

Όπως αναφέρει ο Δήμος, το κτίριο του Αρχαίου αυτού Μνημείου, υπολογίζεται ότι κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και η αρχική του χρήση ήταν πανδοχείο. Με την άφιξη των Άγγλων, το 1878, μετατράπηκε σε Λέσχη για Δημόσιους Υπαλλήλους και Στρατιωτικούς. Στην αυλή του εν λόγω κτιρίου, δημιουργήθηκε το πρώτο γήπεδο τένις που είχε γίνει στην Κύπρο. Μετά το 1974 και για κάποια χρόνια, χρησιμοποιήθηκε ως Λέσχη Λάρνακας. Το κτίριο είναι Τ/Κ ιδιοκτησίας και σήμερα είναι μισθωμένο στο Δήμο Λάρνακας με σκοπό την αποκατάσταση και συντήρηση του. Βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Πιερίδη, έναντι του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Δείτε επίσης:  Δήμος Αμμοχώστου: Απόδοση τιμών στον Αλέξη Γαλανό

Με την ολοκλήρωση του Έργου, η χρήση του κτιρίου θα είναι ως Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει χώρους/ εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο. Επίσης, με την ανάπλαση της αυλής, θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρες εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης:  Την Δευτέρα 22 Ιουλίου στον Στρόβολο θα τελεστεί η κηδεία του Αλέξη Γαλανού

Η δαπάνη ανέρχεται στα 1.260.000,00 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του Έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 1.500.000,00 εκατομμύρια ευρώ. Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε18 μήνες και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2020.

In the news
Load More