Έσπασε το φράγμα των 3.6 εκ. τουριστών το 2017

ρεκόρ τουριστικών αφίξεων
Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη που είχαμε μέχρι σήμερα παγκύπρια και έχουμε ξεπεράσει τα 3.6 εκατομμύρια επισκέπτες, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Επαρχίας Αμμοχώστου Δώρος Τάκας, σημειώνοντας ότι η επαρχία Αμμοχώστου είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά.

Το 2018 μέχρι στιγμής παρουσιάζεται να είναι εξ ίσου καλό με το 2017, ίσως και ελαφρώς καλύτερο, ανέφερε σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση χθες βράδυ, προσθέτοντας ότι η περιοχή μας χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται, γίνονται καλύτερες οι υποδομές, τα ξενοδοχεία ανακαινίζονται ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες μονάδες και προστίθενται και νέες κλίνες.

Όπως είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για το χειμερινό τουρισμό έχουν γίνει πολύ καλά βήματα. Τον Απρίλη και το Νοέμβριο έχουμε πετύχει πολύ καλά νούμερα, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί ως επιμήκυνση αλλά για ολόχρονο τουρισμό έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο, είπε. Χρειάζονται, συνέχισε, κάποιες επιπρόσθετες υποδομές, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει να ανεγείρονται και σύντομα ολοκληρώνονται ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται ακόμα στα σχέδια.

Αυτή την εποχή, είπε ο Δώρος Τάκας, λειτουργούν στην περιοχή 18 ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες έχουν καλή πληρότητα τέτοιες μέρες αφού συνήθως βασίζονται στις βόρειες αγορές, αγορές μακράς διαμονής και στον εγχώριο τουρισμό.

Κατά την εκδήλωση ο Σύνδεσμος πρόσφερε πέραν των 3,000 ευρώ σε οκτώ κοινωφελή ιδρύματα της Επαρχίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, μέλη του Συνδέσμου, μέλη της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρίας Αμμοχώστου και εκπρόσωποι των ιδρυμάτων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δώρος Τάκας δήλωσε πως η εκδήλωση, η οποία αναμένεται να γίνει θεσμός, αποτελεί μόνο την αρχή από μια σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια του κοινωνικού έργου του Συνδέσμου.
ΚΥΠΕ

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόληψη και αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών

Γράφει ο Στέλιος Αχνιώτης Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη...
post-image Κυπρος

Ελ. Υπηρεσία: Λήφθηκαν μέτρα, όχι όμως για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας

Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως...
Load More