Έτοιμα τα ψηφοδέλτια

ψηφοδέλτια
Reading Time: 1 minute

Ολοταχώς προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχωρεί η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών με την ολοκλήρωση σήμερα της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, «τα ψηφοδέλτια τυπώθηκαν. Σήμερα ολοκληρώνεται η εκτύπωση τους, ενώ παράλληλα τρέχει το κόψιμο, δίπλωμα και η συσκευασία».

Στα ψηφοδέλτια παρουσιάζονται με βάση την αλφαβητική σειρά τα κόμματα, συνασπισμός κομμάτων και οι τρεις συνδυασμοί ανεξαρτήτων πάλι με αλφαβητική σειρά.

Δείτε επίσης:  Μέτρα για τα παράνομα πυροτεχνήματα αποφασίστηκαν σε διυπουργική σύσκεψη

Τα ψηφοδέλτια, είπε ο κ. Δημητρίου, θα παραληφθούν την Τρίτη, 21 Μαΐου, και θα κατανεμηθούν σε όλους τους Εφόρους.

Σε σχέση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο ακριβής αριθμός θα δοθεί τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη.

Η Υπηρεσία Εκλογών ασχολείται τώρα με τα εκλογικά κέντρα, ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη και με την προετοιμασία των μηχανογραφικών προγραμμάτων.

Δείτε επίσης:  Τέλος στις παραπλανητικές ενδείξεις χλμ μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, τα αποτελέσματα των εκλογών θα κοινοποιηθούν η ώρα 12 τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα κράτη μέλη.

Η καταμέτρηση θα γίνει στα εκλογικά κέντρα

Όσον αφορά την δαπάνη των εκλογών για την Κύπρο, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More