Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης – Δημόσια συζήτηση ‘’Εξελίξεις στο κυπριακό – ώρα ευθύνης’’

Το Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του για ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος: Δημοκρατία, Εκπαίδευση, Συμφιλίωση και Ομοσπονδία.

Με αφορμή την κινητικότητα που υπάρχει για επανέναρξη των συνομιλιών διοργανώνεται δημόσια συζήτηση με θέμα «εξελίξεις στο κυπριακό – ώρα ευθύνης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο ΚΟΥΡΙΟ στη Λεμεσό και με εισηγητές τους Αβέρωφ Νεοφύτου πρόεδρο ΔΗΣΥ, Άντρο Κυπριανού Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ και Νικόλα Παπαδόπουλο πρόεδρο ΔΗΚΟ.

Η περίοδος αυτή θεωρείται από πολλούς ως η πιο κρίσιμη όσον αφορά γενικότερα την ασφάλεια και ευημερία της Κύπρου. Τα σημαντικά θέματα επίλυσης του κυπριακού προβλήματος έχουν κωδικοποιηθεί στο πλαίσιο Γκιουτέρες και αναμένεται από τα Η.Ε. η συμφωνία επί των όρων αναφοράς για να προχωρήσουν με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη τελευταία ίσως δοκιμασία: Λύση στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ή διχοτόμηση.

Είναι μέσα από αυτούς τους έντονους προβληματισμούς που το Ίδρυμα μελέτης της δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης επιχειρεί να δώσει χώρο στον δημόσιο διάλογο. Θεωρούμε πως η καλύτερη μνήμη είναι να συνεχίζονται οι αγώνες όσων χάθηκαν προασπίζοντας τη δημοκρατία και το καλύτερο μέλλον του τόπου.

Ο Ανδρέας Αρμέυτης ήταν απόφοιτος της Γεωπονικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας Λεμεσού της Παν-Αγροτικής Ένωσης Κύπρου (ΠΕΚ). Δολοφονήθηκε από ακραία φασιστικά στοιχεία της ΕΟΚΑ Β για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις και τη δραστήρια συμμετοχή του στα κοινά τον Ιούνιο του 1974 στη Λεμεσό.

In the news
post-image Διεθνη

Τρεις νεκροί, 12 τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο Στρασβούργο

Εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων συνέχιζαν την κινητοποίησή τους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη για τον εντοπισμό και...
Load More