Αίγυπτος: Κυπριακό και Ενεργειακή ασφάλεια στην ατζέντα του Ν. Χριστοδουλίδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε στο Κάιρο όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα `Αχράμ`, η οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις, την τριμερή συνεργασία με την Ελλάδα, το Κυπριακό, θέματα ενεργειακής ασφάλειας, τις σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και ΕΕ και τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Σημειώνει το δημοσίευμα ότι οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου πραγματοποιούν τακτές συναντήσεις από το Νοέμβριο του 2014 και ότι η πέμπτη συνάντηση κορυφής ήταν το Νοέμβριο του 2017 κατά την οποία επικεντρώθηκαν σε θέματα ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών τους σχέσεων καθώς και εμβάθυνσης της συνεργασίας τους σε θέματα ασφάλειας και τουρισμού.

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More