Αίρονται ανομοιομορφίες στους εργαζόμενους Τ.Α

εργαζόμενους
Reading Time: 2 minutes

Σε ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της ενοποίησης των συλλογικών συμβάσεων και της διασφάλισης ομοιομορφίας των όρων απασχόλησης των δημοτικών εργαζομένων, προχώρησαν η Ένωση Δήμων, η Μικτή Επιτροπή Προσωπικού, και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το επόμενο βήμα είναι οι εμπλεκόμενοι να δρομολογήσουν τακτική διαβούλευση με στόχο, ως το τέλος του χρόνου να καταλήξουν στη διαμόρφωση ενός ομοιόμορφου κειμένου σύμβασης εργασίας που θα περιλαμβάνει τους όρους απασχόλησης των περίπου 2.600 δημοτικών εργαζομένων, υπαλλήλων και εργατών, οι οποίοι απασχολούνται σε μόνιμες και έκτακτες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, θα περιλαμβάνονται πρόνοιες και για τους όρους απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου εργασίας. Στόχος της Ένωσης Δήμων και των συντεχνιών, ΣΕΚ και ΠΕΟ, είναι όπως από την επόμενη σύμβαση εκλείψουν οι πλείστες ουσιαστικές ανομοιομορφίες.

Δείτε επίσης:  «Κανένα παιδί αβοήθητο» - Ο Δήμος Λατσιών στηρίζει την προσπάθεια για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υπογραφής των παγκύπριων συλλογικών συμβάσεων, που διέπουν τους όρους υπηρεσίας του προσωπικού των Δήμων, που αφορούν στην περίοδο 1.1.2017- 31.12.2018.

Πρόκειται για τις δεύτερες παγκύπριες συλλογικές συμβάσεις και αποτελούν συνέχεια των πρώτων, που κάλυπταν την περίοδο 2015-2016 και είχαν υπογραφεί τον Δεκέμβρη του 2017.

Με την υπογραφή των παγκύπριων συλλογικών συμβάσεων για το 2017-20818, προωθήθηκε ένας σημαντικός κοινός στόχος, Δήμων και συντεχνιών, που αποσκοπούσε στον περιορισμό των διαφορών στους όρους μισθοδοσίας, τα ωφελήματα, ακόμη και στο ωράριο εργασίας, που εντοπίζονται από δήμο σε δήμο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, αλλά και δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για ανανέωση των συμβάσεων.

Δείτε επίσης:  Νέο πολυμηχάνημα στο στόλο του Δήμου Πάφου

Μιλώντας στην τελετή, ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Ανδρέας Βύρας, συγχάρηκε τον πρόεδρο και τα μέλη της ΜΕΠ και τις συντεχνίες για την προσπάθεια συνομολόγησης των συμβάσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στις επόμενες θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι διαφοροποιήσεις στα παρεχόμενα ωφελήματα».

Συντεχνιακά στελέχη διατύπωσαν ικανοποίηση για την υπογραφή και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι, ως το τέλος του χρόνου θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για εκσυγχρονισμό των εργασιακών θεσμών στο πεδίο της δημοτικής αυτοδιοίκησης.

Στην τελετή παρέστησαν δήμαρχοι και στελέχη των δήμων, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΜΕΠ, ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Μιχάλης Αντωνίου και εκπρόσωποι των συντεχνιών.

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More