Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο ΔΗΣΥ διατήρησε το ιστορικό υψηλό ποσοστό του 37,3% στις Δημοτικές Εκλογές

Reading Time: 2 minutes

Χθες δώσαμε στοιχεία για τα αποτελέσματα των κομματικών συνδυασμών σε όλους τους Δήμους, ελεύθερους και κατεχόμενους.

Θέλω να επαναλάβω ότι παραμένουμε συνεπείς στις θέσεις μας. Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίπεδο των Δημάρχων δεν ήταν με τόσο έντονο κομματικό χρώμα. Οι τοπικές κοινωνίες επέλεξαν αυτούς που θεωρούσαν καλύτερους, ανέφερε στη Δημοσιογραφική διάσκεψη την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Tα κόμματα, συνέχισε,  μέτρησαν τις δυνάμεις τους μέσα από τα κομματικά ψηφοδέλτια για τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Σχολικούς Εφόρους. ‘’Είπαμε χθες ότι ο ΔΗΣΥ διατήρησε το ιστορικό υψηλό ποσοστό του 37,3% που πήραμε παρόμοιο και στις Δημοτικές Εκλογές του 2011. ‘’

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλυσε τα αποτελέσματα όπως δημοσιεύτηκαν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών:

Δείτε επίσης:  Δήμος Λακατάμιας: Αλλαγή στο πρόγραμμα περισυλλογής σκυβάλων

‘’Σε όλους τους ελεύθερους και κατεχόμενους Δήμους, εξαιρουμένου του Δήμου Καραβά –γιατί εκεί δεν έγιναν εκλογές- και εξαιρουμένου του Δήμου Λευκονοίκου που είχε μια ιδιαιτερότητα, υπήρχε ένας πανκομματικός συνδυασμός που αν το συμπεριλαμβάναμε και αυτό στους υπολογισμούς θα ήταν προς όφελος του ΔΗΣΥ μιας και εκεί ο Συναγερμός είναι πανίσχυρος με ποσοστά πέραν του 50%. Αλλά επειδή ήταν ένας πανκομματικός συνδυασμός, θέλουμε να είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί και τον αφήνουμε εκτός υπολογισμού παρόλο που οι 4 από τους 8 Συμβούλους που εξελέγησαν ήταν Συναγερμικοί. Και άλλη μια διευκρίνιση, για να είμαστε με πλήρη διαφάνεια, στον Δήμο Γερίου παραδοσιακά και ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ κατέρχονται με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στους αυτόχθονες και στους πρόσφυγες. Συμπεριλάβαμε το Γέρι, προσθέτοντας τα ποσοστά βεβαίως σε αυτόχθονες και πρόσφυγες.

Δείτε επίσης:  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

Εξαιρουμένων λοιπόν αυτών των δυο Δήμων (Καραβά και Λευκονοίκου) τα έγκυρα ψηφοδέλτια σε όλους τους Δήμους, ελεύθερους και κατεχόμενους ήταν 225,576. Ο ΔΗΣΥ έλαβε 84,190 ψήφους, ήτοι 37.3% ‘’

Αυτό για να ξεκαθαρίσει το θέμα, με βάσει και τα επίσημα στοιχεία του Εφόρου Εκλογών.

Αναλυτική κατάσταση

Στο αρχείο pdf οι έγκυροι ψήφοι είναι 225,581 και ο αριθμός ψήφων του ΔΗΣΥ 84,150 (και όχι 225,576 και 84,190 αντιστοίχως όπως αναφέρθηκε πιο πάνω).

Αυτό προκύπτει μετά από την σημερινή τελική αναθεώρηση και έλεγχο των ψήφων από τον Έφορο Εκλογών.

In the news
Load More