Αγία Νάπα: Θα κατέβουν όλες οι κεραίες – Νομικά μέτρα κατά της διεύθυνσης των εταιρειών

κεραίες φωτογραφία αρχείου
Reading Time: < 1 minute

Αποφασισμένος να αφαιρέσει τις παράνομες κεραίες που είναι εγκατεστημένες από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας παρουσιάζεται ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος. Ο δήμος αποφάσισε να δώσει στις εταιρείες, Cyta, Primetel και MTN προθεσμία 15 ημερών για την αφαίρεσή τους, διαφορετικά θα δοθούν οδηγίες για κατάθεση νομικών μέτρων εναντίον των οργανισμών και προσωπικά κατά των διευθύνοντων συμβούλων.

Όπως δήλωσε στην Αυτοδιοίκηση ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, η συντριπτική πλειοψηφία των κεραίων είναι παράνομες, στερούνται οικοδομικής άδειας. «Έρχονται τα συνεργεία των εταιρειών πρωϊνές ώρες ή κατά το σαββατοκυρίακο και τις τοποθετούν παραβιάζοντας τις σχετικές νομοθεσίες και επιπλέον, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφού συχνά τις εγκαθιστούν σε κτήρια χαμηλότερα των τεσσάρων ορόφων» ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λεμεσού εξήγγειλε υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020

Ο δήμος Αγίας Νάπας προειδοποίησε αρκετές φορές, γραπτώς τους οργανισμούς παροχής κινητής τηλεφωνίας, πλην όμως, δεν έδειξαν να σέβονται τις ανησυχίες και την υγεία των κατοίκων, ούτε τους νόμους, «έτσι δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη δυναμικότερη αντίδραση, προκειμένου να προστατεύσουμε το συμφέρον των κατοίκων του δήμου», δήλωσε ο κ. Καρούσος.

Στο μεταξύ, σε ένα παράλληλο επίπεδο, ο δήμος Αγίας Νάπας προχωρεί με την εκστρατεία απομάκρυνσης «διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες σε πασσάλους, πυλώνες, πεζοδρόμια, ιδιωτικά τεμάχια, οροφές κτηρίων και έχουν ύψος πέραν του 1,20 μέτρων πάνω από τη στάθμη της πλάκας της οροφής ή βρίσκονται κάθετα τοποθετημένες επί των κτηρίων κρεμάμενες, αντί να εφάπτεται όλη η επιφάνειά τους στο κτήριο».

Δείτε επίσης:  Ο Δ. Δερύνειας προχωρά σε σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας

Στόχος του δήμου είναι η μείωση της οπτικής ρύπανσης που παρατηρείται, με τον κ. Καρούσο να διευκρινίζει ότι, «καμία άδεια λειτουργίας δεν πρόκειται να εκδοθεί φέτος εάν δεν υπάρχει έγκριση για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων».

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More