Αδελφές πόλεις είναι πλέον η Αγία Νάπα – Βύβλος Λιβάνου

Υπογράφηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το πρωτόκολλο συνεργασίας της Β΄ Φάσης αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και της πόλης Βύβλου του Λιβάνου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η υπογραφή έγινε στη πόλη Βύβλο, στην παρουσία του Υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου, επισήμων και πλήθος κόσμου».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος μιλώντας στην τελετή υπογραφής «εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη αδελφικής σχέσης με την ιστορική πόλη Βύβλο του Λιβάνου, τονίζοντας τη σημασία της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, η οποία θα χαράξει νέους δρόμους και προοπτικές σε όλους τους τομείς προς όφελος των δημοτών».

Πρόσθεσε ότι «με την πόλη Βύβλο μας συνδέουν πολλά κοινά σε όλους σχεδόν τους τομείς. Αρχίσαμε ήδη συνεργασία με την υποβολή κοινής πρότασης για διασφάλιση πολυσχιδούς ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για κοινές πολιτιστικές δράσεις. Ο Δήμαρχος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή που έτυχε η αντιπροσωπεία του Δήμου, την οποία αποτελούσαν η Δημοτική Σύμβουλος Τασούλα Τσοκκή και η Πολιτιστική Λειτουργός Μαρία Τοφινή».

Ο Δήμαρχος της πόλης Βύβλου Wissam Zaarour «εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πόλη του σύναψε στενές σχέσεις με την Αγία Νάπα, την κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη της Κύπρου, με την οποία ενώνουν πολλά κοινά στοιχεία. Εξέφρασε επίσης βεβαιότητα ότι θα ευοδωθούν οι μελλοντικοί στόχοι που έχουν θέσει οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων μέσω αυτής της αδελφοποίησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκαν οι όρκοι του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, με προβολή βίντεο έγινε η παρουσίαση των δύο πόλεων και μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα».

In the news
post-image Κυπρος

Βουλή: Με 27 ψήφους υπέρ πέρασε η αύξηση ηλικίας εγγραφής στην προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση

Με 27 ψήφους υπέρ και 21 εναντίον, ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο, με τον οποίο θα επεκταθεί η υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση μετά από απόφαση...
Load More