ΑΚΕΛ Στροβόλου: Με 3 προτάσεις για τις πλημμύρες στο Δημοτικό Συμβούλιο

πλημμύρες
Reading Time: 1 minute

Σε αξιολόγηση της κατάστασης από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες προχώρησε η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Στροβόλου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώθηκαν προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

1. Κωδικοποίηση των περιοχών με τα πιο συχνά προβλήματα (προτεραιότητα στους σχεδιασμούς αντιμετώπισης κρίσεων) συγκεκριμένα υπάρχουν 2-3 περιοχές που έχουν καταγραφεί επανειλημμένα τα πιο σημαντικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιοχές πρέπει να αναβαθμίσουμε τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Δείτε επίσης:  Γιορτή Κατακλυσμού στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου

2. Λήψη επιπρόσθετων προληπτικών αντιπλημμυρικών έργων σε ολόκληρο τον δήμο (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) στο σημείο αυτό έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε την άμεση εμπλοκή των δημοτών μας. Η υπηρεσία να ετοιμάσει συγκεκριμένα συμβουλευτικά μέτρα με τα οποία οι δημότες μας θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.

Δείτε επίσης:  Νέοι ποδηλατόδρομοι στο Δήμο Λεμεσού

3. Επίσπευση σημαντικών αναπτυξιακών έργων υποδομής με έμφαση στην λεωφόρο Τσερίου η οποία αντιμετωπίζει τα πιο πολλαπλά προβλήματα.

Τέλος η Δημοτική Ομάδας, διαβεβαιώνει τους δημότες ότι, ‘’αντιλαμβανόμαστε την δική μας ευθύνη που μας αναλογεί και ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ληφθούν αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν πιο αποφασιστικά αυτού του είδους τα προβλήματα.’’

In the news
Load More