Ακιντζί: Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες, χρειαζόμαστε και μεταρρυθμίσεις

Ακιντζί
Reading Time: 1 minute

Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες και παρά τα οικονομικά μέτρα που πήραμε χρειαζόμαστε και μεταρρυθμίσεις, είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σημερινά τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» άρχισε τις περικοπές από την «κορυφή», αναφερόμενος στις περικοπές μισθών και επιδομάτων στον ίδιο, στον «πρωθυπουργό στους «υπουργούς» και «βουλευτές».

Δείτε επίσης:  Πηλείδου: Κανένα πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού, που σχετίζεται με το 'Γιαβούζ'

Είπε ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει μόνο τους φτωχούς και για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή η «κυβέρνηση» πήρε τα μέτρα της και ζητεί τη στήριξη και αλληλεγγύη όλων.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία της μεταρρύθμισης και ειδικά στις μεταρρυθμίσεις στο «δημόσιο» τομέα, σημειώνοντας ότι σημαντικός στόχος αποτελεί η καταπολέμηση της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Δείτε επίσης:  Στην Αθήνα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα αλλά και την κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία, και είπε ότι μετά την κρίση η «νότια Κύπρος» κατά την έκφρασή του, άρχισε σιγά σιγά να στέκει στα πόδια της ενώ πριν από τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περικόψει το 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και να κουρευτούν καταθέσεις σε τράπεζες.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More