Αναγνώρισε την αρμένικη γενοκτονία το Ιταλικό Κοινοβούλιο – Καταδικάζει η Τουρκία

αρμένικη γενοκτονία
Reading Time: 1 minute

Η Άγκυρα καταδικάζει την απόφαση του ιταλικού κοινοβουλίου για την αρμενική γενοκτονία κατηγορώντας το ότι αγνοεί τις ιστορικές πραγματικότητες.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει στο τουίτερ ότι “η απόφαση περί δήθεν γενοκτονίας, του Ιταλικού Κοινοβουλίου, είναι μια απόφαση που αγνοεί τις ιστορικές πραγματικότητες και σπέρνει νέες έχθρες. Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις προσεγγίσεις που αγνοούν την έκκληση του Προέδρου μας για δημιουργία κοινής ιστορικής επιτροπής και που υποδαυλίζουν τον λαϊκισμό».

Δείτε επίσης:  Από το ρήγμα της Πάρνηθας προήλθε ο σεισμός στην Αθήνα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης στο τουίτερ ότι “όπως όλες οι προσπάθειες οι οποίες πολιτικοποιούν την ιστορία, έτσι και αυτή η απόφαση της ιταλικής βουλής των αντιπροσώπων δεν έχει ισχύ. Είναι απαράδεκτο το ιταλικό κοινοβούλιο να γίνεται παιχνίδι στο ξενοφοβικό Κόμμα Λέγκα, με στόχο να αυξήσει τις ψήφους της στις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Δείτε επίσης:  Έλληνας ΥΠΕΞ: Δεν αποδεχόμαστε τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει επίσης έντονα την απόφαση προσθέτοντας ότι “αποτελεί νέο παράδειγμα της εκμετάλλευσης των αρμενικών ισχυρισμών για εσωτερικούς λόγους”, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ετοιμάστηκε από το Κόμμα Λέγκα που ηγείται ο Ματέο Σαλβίνι , ο οποίος ανέλαβε να σαμποτάρει τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας”.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More