Ανακήρυξη Δημάρχων της κατεχόμενης Επαρχίας Κερύνειας

Ανακήρυξη Δημάρχων

Με την ευχή για σύντομη επιστροφή στην Κερύνεια και για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου, από τους εκλεγέντες Δημάρχους της κατεχόμενης επαρχίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία” στη Λευκωσία οι ανακηρύξεις των εκλεγέντων Δημάρχων, μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, μελών των Σχολικών Εφορειών καθώς και των εκλεγέντων Κοινοταρχών και μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων Κερύνειας.

Οι Δήμαρχοι που ανακηρύχθηκαν είναι η Δήμαρχος Κερύνειας Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη και ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπα. Ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου είχε ανακηρυχθεί από πριν αφού δεν έγιναν εκλογές για το δήμο αυτό, αφού δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος.

Τις ανακηρύξεις έκανε ο Επαρχος Κερύνειας και `Εφορος Εκλογής για την κατεχόμενη επαρχία Ανδρέας Λουκά, ο οποίος συγχάρηκε τους εκλεγέντες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “θα εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα των πολιτών μας στην προσφυγιά” και πως “ο σημαντικότερος στόχος ολονών μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας”.

Σε δήλωσή της μετά τις ανακηρύξεις η Δήμαρχος Κερύνειας Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη ευχαρίστησε τους Κερυνειώτες και τις Κερυνειώτισσες που την ψήφισαν καθώς και τα κόμματα που την στήριξαν, σημειώνοντας πως τώρα “αρχίζει ο κοινός αγώνας όλων των Κερυνειωτών για επιστροφή στην Κερύνεια μας, στην αγαπημένη πόλη, στις πατρογονικές μας εστίες, στα σπίτια και στις περιουσίες μας”.

Ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπα ευχαρίστησε “όσους μας ψήφισαν και όσους δεν μας ψήφισαν”, σημειώνοντας πως “το κόμμα μας από σήμερα είναι η Λάπηθος, η Κερύνεια μας και η ελευθερία στην επαρχία μας και στα κατεχόμενά μας εδάφη”. Ευχήθηκε “πολύ σύντομα να επιστρέψουμε πίσω δικαιωμένοι και ελεύθεροι με μία βιώσιμη λύση, λειτουργική που να έχει ουσία και μέλλον για μας, τα παιδιά μας και τον τόπο μας”.

Ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος άνευ ανθυποψηφίου, είπε πως “ευχή όλων μας είναι του χρόνου ελεύθεροι στα σπίτια μας”

In the news
post-image Κυπρος

Νέα διαδικασία παραχώρησης Τ/Κ περιουσιών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νέα διαδικασία παραχώρησης τουρκοκυπριακών περιουσιών είπε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη...
Load More