Ανησυχία ΕΤΕΚ για Δημόσια Ασφάλεια

Reading Time: 1 minute

Την έντονη ανησυχία του για την μη αποτελεσματική ρύθμιση των θεμάτων δημόσιας ασφάλειας, εκφράζει το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα σε παιδί και μητέρα σε λούνα παρκ.

Σε ανακοίνωση του, το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι το πρόσφατο ατύχημα σε λούνα παρκ, «κατά το οποίο ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα δεν αφορά μόνο τον επιστημονικό κόσμο αλλά και τον κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα τα παιδιά».

Δείτε επίσης:  ΠΑΣΥΞΕ: Μειωμένες κατά 7% οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάφου

«Με αφορμή το ατύχημα αυτό διαπιστώνεται ότι τα θέματα δημόσιας ασφάλειας δεν ρυθμίζονται ικανοποιητικά και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην έλλειψη κατάλληλου και επαρκούς νομοθετικού πλαισίου», προσθέτει.

Το ΕΤΕΚ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες αδειοδότησης και ελέγχου των αναπτύξεων που επηρεάζουν θέματα δημόσιας ασφάλειας αλλά και τους αρμόδιους Υπουργούς και το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως προωθήσουν ενέργειες και δράσεις για την αποτελεσματική ρύθμιση των σοβαρών θεμάτων δημόσιας ασφάλειας.

Δείτε επίσης:  1974: Η Κύπρος θυμάται και τιμά (Ιστορικό)

Δηλώνει, παράλληλα, ότι είναι πρόθυμο να συνεργαστεί και να καταθέσει εισηγήσεις που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και προστασία του κάθε πολίτη.

«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να νιώθει ασφαλής σε κάθε δραστηριότητα του», καταλήγει το ΕΤΕΚ, στην ανακοίνωση του.

In the news
Load More