Αντίδραση Γενικού Ελεγκτή για το φιλοδώρημα των υπουργών

Την αντίδραση του στα μεγαλόποσα και αφορολόγητα φιλοδωρήματα που λαμβάνουν υπουργοί και αξιωματούχοι που αποχωρούν, εξέφρασε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην μεσημεριανή εκπομπή του TVONE «Ενημέρωση Τώρα».

Αφορμή για το θέμα υπήρξαν οι συζητήσεις για τη σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, με συνέπεια την αποχώρηση υφιστάμενων υπουργών και κρατικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, οι υπουργοί που πρόκειται να αποχωρήσουν θα λάβουν φιλοδώρημα 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος καταγγέλλει τα υπέρογκα ποσά σύνταξης των κρατικών αξιωματούχων, που ήδη συνταξιοδοτούνται από το 60ο έτος της ηλικίας τους, ποσά που καλύπτουν πέραν του 100% του μισθού τους.

Την αντίδραση της ταυτόχρονα πρόβαλε η δημοσιογράφος της εκπομπής Νατάσα Ιωάννου για την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική συνταξιοδότησης που ακολουθείται για τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά το 65ο της ηλικίας τους, ενώ τα ποσά σύνταξης που λαμβάνουν βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Το ζήτημα έχει ήδη εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής από το 2015. Έχει ήδη κατατεθεί πρόταση για εισαγωγή σχεδίου πρόνοιας για τη Δημόσια Υπηρεσία, εκτός υπουργών και βουλευτών. Προβλέπει παράλληλα την επαναφορά του επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης για τη Δημόσια Υπηρεσία, το οποίο καταργήθηκε το 2011.

In the news
post-image Κυπρος

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση Κ. Χατζηγιάννης για προστασία βυζαντινών εικόνων

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά...
post-image Κυπρος

Εντοπίστηκαν οστά Ε/κ αγνοούμενου σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Όπως δήλωσε στο Κυπριακό...
Load More