Αντιδρά το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για μετακίνηση της Βουλής

Reading Time: 2 minutes

αυτούσια η ανακοίνωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, με ιδιαίτερη έκπληξη, παρατηρεί τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της στέγασης της Βουλής των Αντιπροσώπων και την εισήγηση του Προέδρου της για μετακίνησή της εκτός των ορίων της πρωτεύουσας και δη στις παρυφές της Λευκωσίας.

Στις αρμοδιότητες αλλά και προτεραιότητες του Προέδρου της Βουλής είναι η διασφάλιση της ορθής και καλής λειτουργίας του θεσμού της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε καμία περίπτωση η υπ’ αυτού ανάληψη καθηκόντων Πολεοδόμου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ως τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα του κράτους για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων, έχουν ήδη καταρτίσει χωροταξικό σχέδιο, το οποίο ξεκάθαρα προνοεί ότι τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και οι υπηρεσίες του Κράτους επιβάλλεται να έχουν έδρα την πρωτεύουσα.

Δεν χρειάζεται μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 5 Οκτωβρίου 2017 είχε εξαγγείλει την ανέγερση του νέου κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, δαπάνης 71.4 εκ. ευρώ στην πρωτεύουσα.

Δείτε επίσης:  «Κανένα παιδί αβοήθητο» - Ο Δήμος Λατσιών στηρίζει την προσπάθεια για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη

Όλοι οι φορείς που συνθέτουν και εκπροσωπούν την έννοια που ονομάζεται Κράτος, έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους Νόμους που το διέπουν, και σε καμία περίπτωση να τους καταστρατηγούν. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, το ίδιο το σώμα που ψηφίζει και εγκρίνει τους Νόμους αυτούς, οφείλει να είναι και το πρώτο παράδειγμα στην τήρηση και διαφύλαξή τους και την υποδειγματική εφαρμογή των Τοπικών Σχεδίων.

Είναι πράγματι δύσκολο και δαπανηρό να λειτουργείς ημικατεχόμενο δήμο, έτι δε περισσότερο όταν αυτός αποτελεί και την πρωτεύουσα του Κράτους. Τα προβλήματα που προκύπτουν και ταλανίζουν την πόλη λόγω της ύπαρξης της διαχωριστικής πράσινης γραμμής είναι πάρα πολλά. Ο δήμος Λευκωσίας εδώ και 44 χρόνια τα βιώνει καθημερινά και παλεύει με όλα τα μέσα που διαθέτει και στο πλαίσιο πάντα των δικών του αρμοδιοτήτων, για την αναχαίτισή τους και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής της πόλης.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Πάφου προσφέρει δυο υποτροφίες

Το ελάχιστο που αναμέναμε ήταν ότι ο Πρόεδρος την Βουλής δεν θα εγκατέλειπε την Λευκωσία και την πρόκληση που ονομάζεται «Πράσινη Γραμμή» τόσο εύκολα και με την πρώτη δυσκολία.

Εν κατακλείδι και με ιδιαίτερη θλίψη επιθυμούμε να σχολιάσουμε την εισήγηση αυτή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ως επιεικώς απαράδεκτη. Όταν κάποιος εκφράζει μια θέση, φέρει και την ευθύνη των λόγων του και των συνεπειών που αυτές επιφέρουν.

23 Απριλίου 2018

Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ
Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ
Δημοτική Ομάδα ΔΗΚΟ
Δημοτική Ομάδα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δημοτική Ομάδα ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δημοτική Ομάδα ΕΔΕΚ

In the news
Load More