Απάντηση Δήμου Λάρνακας για την κατεδάφιση υποστατικού σε κεντρική λεωφόρο

Ο Δήμος Λάρνακας σε σχέση με επιστολές που δημοσιεύτηκαν στον Ημερήσιο Τύπο με τίτλο «Ο Δήμαρχος κατεδαφίζει το περίπτερο του Κωστή Κωστέα», επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Το συγκεκριμένο λυόμενο υποστατικό, καθώς και τα άλλα που βρίσκονται στον χώρο, είναι στη διαχείριση κατόχων, χωρίς οποιονδήποτε Συμβόλαιο και χωρίς οποιαδήποτε Πολεοδομική ή Οικοδομική Άδεια και χωρίς καταβολή οποιουδήποτε αντίτιμου για πάρα πολλά χρόνια.

Για τα εν λόγω υποστατικά, δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση και με την υφιστάμενη κατάσταση μερικών από αυτά να εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Νοείται ότι η εξωτερική και αισθητική εικόνα δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η παράβαση των πιο πάνω κανονισμών και Νομοθεσιών.

Η λύση που επεξεργάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, το οποίο θα πάρει την τελική του θέση στη επερχόμενη Συνεδρία του, την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, είναι με βάση του γεγονότος ότι ο χώρος θα πρέπει να παραχωρηθεί επίσημα στους κατόχους με όλους τους όρους που διέπουν την κατοχή Τ/Κ τεμαχίων και αφού παραχωρηθεί νόμιμα, οι κατασκευές θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πολεοδομική και οικοδομική άδεια, όπως κάθε νόμιμη οικοδομή.

Τέλος, για το σχόλιο των αποστολέων των επιστολών, με το οποίο ευχαριστούν τον Δήμαρχο Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εύχονται να μην γνωρίσουν τον πόνο και τις δυσκολίες της προσφυγιάς, ενημερώνουμε ότι, ο Δήμαρχος αλλά και πολλά από τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας έζησαν από πρώτο χέρι, από την παιδική τους ηλικία τόσο τον πόνο όσο και τις δυσκολίες της προσφυγιάς.

Ο Δήμος Λάρνακας βασίζεται για κάθε απόφαση του στη νομιμότητα, στη δίκαιη αντιμετώπιση του κάθε πολίτη και με πρωταρχικό πάντοτε καθήκον την ασφάλεια και την υγεία.

In the news
post-image Κυπρος

ΔΗΚΟ: Πολιτικές ευθύνες για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού

Το ΔΗΚΟ δεν θεωρεί ότι οι ευθύνες για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαντλούνται σε συγκεκριμένους λειτουργούς, που ενδεχομένως...
post-image Κυπρος

Κατατέθηκαν τα νομοσχέδια για τέλη κυκλοφορίας και κατάργηση φόρου κατανάλωσης στα αυτοκίνητα

Με δύο νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή την Παρασκευή, η Κυβέρνηση προτείνει στο νομοθετικό σώμα να υπερψηφίσει την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα οχήματα...
Load More