Απάντηση Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών για τεμάχιο στη Λάρνακα

Υπηρεσίας Διαχείρισης
Reading Time: < 1 minute

Την άμεση απάντηση της κυβέρνησης σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγής» που κάνει λόγο για χαριστική παραχώρηση τουρκοκυπριακού φιλέτου σε μέλος της οικογένειας στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λάρνακα, ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουκαΐδης ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση καθώς όπως υποστηρίζει υπήρξαν ενδιαφερόμενοι για το σχετικό ακίνητο των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν με επίκληση τους σχεδιασμούς του Δήμου Λάρνακας. Κλείνοντας ανέφερε πως παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Εσωτερικών για μη παραχώρηση του συγκεκριμένου Τ/Κ τεμαχίου γης, αυτό δόθηκε τελικά στο γιο στελέχους του ΔΗΣΥ Λάρνακας.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών με τη σειρά της έδωσε την δική της απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμα διευκρινίζοντας πως στην προκειμένη περίπτωση, το σύνολο του τεμαχίου που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Κηδεμόνα ανέρχεται σε 22.204 τ.μ.. Ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής, υποβλήθηκαν αιτήματα από δύο δικαιούχους, για παραχώρηση μέρους του τεμαχίου, καθώς και από τον Δήμο Λάρνακας.

Δείτε επίσης:  Σπέχαρ: Πιο δύσκολη η λύση καθώς περνά ο καιρός

Τα αιτήματα αξιολογήθηκαν από την Ειδική Επιτροπή, η οποία ακολούθως εισηγήθηκε ομόφωνα την παραχώρηση μέρους του τεμαχίου (1800 τ.μ.) στον ενδιαφερόμενο, αφού πρόκειται για συμβατή ανάπτυξη με το τοπικό σχέδιο, ενώ έλαβε υπόψη ότι ο ενδιαφερόμενος είναι παγκόσμιας εμβέλειας αθλητής, ο οποίος έχει κατά καιρούς διακριθεί με μετάλλιο σε πολλές χώρες στις οποίες αγωνίστηκε, εκπροσωπώντας τη χώρα μας επάξια.

Δείτε επίσης:  Εξουδετέρωσαν την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας

Πρόσθεσε πως οι λόγοι απόρριψής του δεύτερου αιτητή έγκειται στο γεγονός ότι οι αναπτύξεις στις οποίες προτίθετο να προχωρήσει (Πρατήριο Πετρελαιοειδών, Πλυντήριο Αυτοκινήτων ή Φυτώριο), ήταν αντίθετες με το τοπικό σχέδιο της περιοχής.

Τέλος η απαντητική επιστολή κάνει αναφορά στο αίτημα του Δήμου Λάρνακας για δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και άλλων συναφών αναπτύξεων, και σημειώνει ότι αυτό εξετάζεται και αναμένεται η προσκόμιση από μέρους του Δήμου, προσχεδίου της ανάπτυξης, ώστε το αίτημα να προωθηθεί ενώπιον της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

In the news
Load More