Απέδωσε καρπούς ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός στο Δήμο Πάφου – Νέο Πάρκο με πρόσβαση για όλους

Την πρόταση που επέλεξαν οι δημότες Πάφου, μέσω ψηφοφορίας στο Facebook, για δημιουργία πρότυπου πάρκου με πρόσβαση για όλους, επικύρωσε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, το πάρκο θα δημιουργηθεί μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού του Δήμου Πάφου σε χώρο πρασίνου στη οδό Καβάλας και θα είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ηλικίες και όλες τις ανάγκες των δημοτών, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πρόταση για τη δημιουργία του πάρκου αυτού υποβλήθηκε από το Διεθνές Επιμελητήριο Πάφου και το Round Table 7 Πάφου στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Δήμου Πάφου για υποβολή προτάσεων για υλοποίηση έργων/δράσεων μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού 2018 και υπερψηφίστηκε από το κοινό στην τελική φάση της επιλογής με ποσοστό 68,5%. Την δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του κοινού στο Facebook κατέλαβε η πρόταση που υπέβαλαν οι Μιχάλης Αγαπίου και Ευαγγελία Φωτοπούλου με τίτλο «Πλοία» με ποσοστό 30,1% και την τρίτη θέση η πρόταση που υπέβαλαν η Γιούλα Χατζηγεωργίου και η Έφη Κυπριανίδου με τίτλο «Το παγκάκι του Παλαμά και η αίσθηση της πόλης» με ποσοστό 1,3%.

Δείτε επίσης:  Ν. Νικολαΐδης: Η λύση στις έντονες βροχοπτώσεις βρίσκεται στα αντιπλημμυρικά έργα που εκκρεμούν

Η θεσμοθέτηση του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για χρηματοδότηση έργων/ δράσεων που προτείνονται από τους δημότες της πόλης αποτελεί μια ακόμη καινοτομία του Δήμου Πάφου που αποσκοπεί στην άμεση συμμετοχή όσο το δυνατό περισσοτέρων κατοίκων της πόλης στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για τα έργα και τις δραστηριότητες που προβλέπει ο δημοτικός προϋπολογισμός. Ο θεσμός εφαρμόζεται σε διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών πόλεων στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Δείτε επίσης:  Δήμος Αγ. Νάπας: Θέλετε να ζωγραφίσουμε στον τοίχο σας;

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More