Απεξάρτηση από το πολιτικό σύστημα, υπόσχεται ο ΔΗΣΥ στην Αστυνομία

Αβέρωφ Νεοφύτου
Reading Time: 2 minutes

Την στήριξή του στους σχεδιασμούς της Αστυνομίας για απεξάρτησή της από το πολιτικό σύστημα, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για προαγωγές σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Τη διαβεβαίωση ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πρόληψη και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλουμε για μεταρρύθμιση της Αστυνομίας ως οργανισμού για να μπορούμε όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον να προσφέρουμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας στο νησί μας», έδωσε από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε επίσης ότι «έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ ως προς τους στρατηγικούς στόχους και προτεραιότητες της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι «έχω επίσης προβεί σε ανάλυση της εγκληματικότητας στο νησί μας με βάση τα επίσημα στοιχεία».

Ως Αστυνομία Κύπρου, σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαχείριση των τρεχουσών θεμάτων κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αλλά παράλληλα, είπε, δεν μένουμε εκεί, προσθέτοντας ότι «έχουμε θέσει και υλοποιούμε στρατηγικούς στόχους επενδύοντας στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον».

Δείτε επίσης:  Απάντηση Προδρόμου σε ΓΓ του ΑΚΕΛ

«Με την υλοποίηση αυτών των στρατηγικών στόχων η Αστυνομία Κύπρου ως οργανισμός θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά της και τα ποιοτικά της δεδομένα».

Και αυτό, σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, «είναι επιβεβλημένο καθότι το εργασιακό μας περιβάλλον, το εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της αστυνόμευσης, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας μεταβάλλεται και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «για το ενδιαφέρον του για τα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αλλά και τη συνδρομή του κόμματος του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στον τομέα αυτό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε «για την πλήρη ενημέρωση τόσο της σημερινής κατάστασης όσο και των στρατηγικών σχεδιασμών».

«Είμαστε εδώ όμως, πέραν από το ενημερωθούμε ως οφείλουμε ως πολιτική παράταξη, περισσότερο να στηρίξουμε την Αστυνομία», είπε, «γιατί χρειάζεται την στήριξη και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας».

«Αστυνομία χωρίς ηθικό δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική Αστυνομία», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Σίγουρα, είπε, «δεν λειτουργούν όλα τέλεια», προσθέτοντας ότι «πρέπει όμως να στηρίξουμε την προσπάθεια για να διορθώσουμε κενά και παραλείψεις για να νοιώθει ο Κύπριος πολίτης στην καθημερινότητά του ασφάλεια».

Δείτε επίσης:  Ο ΠτΔ δέχθηκε την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ

«Οφείλουμε και χρωστούμε στον Κύπριο πολίτη αυτό το πιο πολύτιμο αγαθό: Να νοιώθει στην καθημερινότητά του αυτός και η οικογένεια του ασφάλεια», τόνισε.

Εμείς, διαβεβαίωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «θα πράξουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε».

Προς αυτό αναφέρθηκε σε σημείο της ενημέρωσης που έγινε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας που αφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, «την πολιτική σύνδεση της Αστυνομίας».

«Είμαστε μια χώρα που μέχρι σήμερα το 2018 οι προαγωγές στις ανώτατες βαθμίδες γίνονται από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης, οι δε προαγωγές σε ανώτερο βαθμό στην Αστυνομία κατόπιν της έγκρισης του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης», είπε.

Εμείς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «δηλώνουμε από τώρα αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει όπως το σχεδιάζει και το σκέφτεται η Αστυνομία».  Έκανε λόγο για απεξάρτηση του αστυνομικού σώματος «και από το πολιτικό σύστημα και από την οποιαδήποτε άλλη εξουσία».

«Ανεξάρτητη, αντικειμενική Αστυνομία για τους πολίτες», είπε.

Το παρών τους στην επίσκεψη έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου και ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More