Αποφυγή της διπλής φορολογίας υπέγραψαν Κύπρος – Σαουδική Αραβία

Κύπρος – Σαουδική Αραβία
Reading Time: 1 minute
Κύπρος και Σαουδική Αραβία συνήψαν σήμερα σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την παρεμπόδιση της φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους πάνω στο εισόδημα.

Η Σύμβαση υπογράφτηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ο Mohammad Abdullah Al-Jadaan, Υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Δείτε επίσης:  Από 1η Μαρτίου το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών συνταξιούχων

«Η Σύμβαση μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι η Συμφωνία βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital) και προβλέπει επίσης, την ανταλλαγή τραπεζικών και άλλων εχέμυθων πληροφοριών σύμφωνα με το σχετικό Άρθρο του εν λόγω Μοντέλου.

Δείτε επίσης:  Παραλήφθηκε επιπλέον παρτίδα εμβολίου γρίπης

«Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΒΑ)

In the news
Load More