Αυτόματη εγγραφή στους Εκλογικούς Καταλόγους – Εντός ημερών η απόφαση του ΠτΔ

εκλογικά τους βιβλιάρια
Reading Time: 1 minute

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αποφασίσει εντός των ημερών αν θα προχωρήσει με αναπομπή της νομοθεσίας για την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, λαμβάνοντας και τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι φανερό ότι αυτή η νομοθεσία δημιουργεί κάποια προβλήματα που πιθανόν να είναι ανυπέρβλητα «όμως δεν θα προδικάσω τι θα γίνει».

Δείτε επίσης:  Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διαμορφώνονται και την άποψη που θα εκφραστεί από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και πάνω από όλα και τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα…θα αποφασίσει εντός των ημερών σχετικά με αυτή τη νομοθεσία, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη θέση της Κυβέρνησης ότι όλοι οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι» είπε.

Δείτε επίσης:  Συγκλονισμό, εκφράζει η Κυβέρνηση για τους φόνους

Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να συνδυάζεται με τις πρακτικές διευθετήσεις, έτσι ώστε οι εκλογές να είναι πραγματικά αδιάβλητες μέσα σε ομαλές συνθήκες.

«Θα δούμε στη συνέχεια ποια θα είναι η έκβαση και η τελική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Προδρόμου και κατέληξε, λέγοντας ότι «εξετάζονται τα δεδομένα».

In the news
Load More