Αυτόματη εγγραφή στους Εκλογικούς Καταλόγους – Εντός ημερών η απόφαση του ΠτΔ

εκλογικά τους βιβλιάρια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αποφασίσει εντός των ημερών αν θα προχωρήσει με αναπομπή της νομοθεσίας για την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, λαμβάνοντας και τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι φανερό ότι αυτή η νομοθεσία δημιουργεί κάποια προβλήματα που πιθανόν να είναι ανυπέρβλητα «όμως δεν θα προδικάσω τι θα γίνει».

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διαμορφώνονται και την άποψη που θα εκφραστεί από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και πάνω από όλα και τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα…θα αποφασίσει εντός των ημερών σχετικά με αυτή τη νομοθεσία, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη θέση της Κυβέρνησης ότι όλοι οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι» είπε.

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να συνδυάζεται με τις πρακτικές διευθετήσεις, έτσι ώστε οι εκλογές να είναι πραγματικά αδιάβλητες μέσα σε ομαλές συνθήκες.

«Θα δούμε στη συνέχεια ποια θα είναι η έκβαση και η τελική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Προδρόμου και κατέληξε, λέγοντας ότι «εξετάζονται τα δεδομένα».

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More