Αύριο ο θεμέλιος λίθος του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού
Reading Time: 2 minutes

Τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτική πρωτοβουλία, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, καταθέτει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση τόσο από την άποψη της ίδιας της ενεργειακής πολιτικής όσο και για την οικονομία, την ανάπτυξη της χώρας.

«Συγκρότημα θερέτρου-καζίνο, μαρίνες, εμπορικά κέντρα, βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και άλλα τόσα πολλά έργα για την πανεπιστημιακή ανάπτυξη αλλά και έργα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τώρα ο πρώτος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός από τον ιδιωτικό τομέα. Μιλάμε για επένδυση 200 εκ. ευρώ. Αυτό λέει πολλά για κάποιους που εκφράζουν φοβίες για την πορεία της επενδυτικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης», είπε, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει μια αλλαγή, καθώς είναι ο πρώτος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δείτε επίσης:  Στην Πάφο ψηφίζουν 1.184 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το νέο Δήμαρχο Αμμοχώστου

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως με την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία του σταθμού, ο οποίος θα καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στην κυπριακή αγορά, αναμένεται ότι θα προκύψουν οφέλη για τον καταναλωτή. «Είναι σημαντικό διότι τελικά παρά τις ιδιάζουσες τοπικές συνθήκες ανοίγει η αγορά ενέργειας στην Κύπρο και έτσι η χώρα μας ακολουθεί και τη γενικότερη κατεύθυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Δείτε επίσης:  Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τον μικρό Αντώνη

Πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, καθώς αυτό το έργο εμπίπτει στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της Κυβέρνησης για συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με γνώμονα πάντοτε τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τον πολίτη, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στο οποίο συγκρίνεται το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με το αιγυπτιακό Ζορ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «γίνονται γεωτρήσεις, παρακολουθούμε και εμείς όλα. Μόλις υπάρξουν ειδήσεις, δηλαδή όταν ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εργασίες της εταιρείας που είναι αδειοδοτημένο για το οικόπεδο 10, θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

*φωτογραφία αρχείου

In the news
Load More