Βραβείο ‘’Αριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός’’ στην Ορεινή Λάρνακας

Ορεινή Λάρνακας
Reading Time: 1 minute

Η Ορεινή Λάρνακας παρέλαβε πρόσφατα στις Βρυξέλλες το βραβείο «Αριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός».

Σε δελτίο Τύπου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «η Εταιρεία εκπροσώπησε την Ορεινή Λάρνακας στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την απονομή των βραβείων Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού για τον Πολιτιστικό Τουρισμό. Ο Διευθυντής της Εταιρείας Βασίλης Κωνσταντίνου μαζί με την εκπρόσωπο του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου παρευρέθηκαν στη βράβευση των 18 Ευρωπαϊκών Προορισμών που έγινε στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και παρέλαβαν για την Ορεινή Λάρνακας το βραβείο για τον Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό».

Η Ορεινή Λάρνακας, προστίθεται στο δελτίο Τύπου «απαρτίζεται από τις 18 Κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας που βρίσκεται στη Σκαρίνου».

Δείτε επίσης:  Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο δίκτυο στην Αγλαντζιά

Η βραβευμένη περιοχή «διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Η περιοχή έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ενώ οι πυρήνες σχεδόν όλων των Κοινοτήτων έχουν χαρακτηρισθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων παραδοσιακοί, με ελεγχόμενες ζώνες διατηρώντας έτσι την αρχιτεκτονική τους ταυτότητα».

Στην Ορεινή Λάρνακας «υλοποιούνται σημαντικές συνεργασίες, συνέργειες και πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες, με την πολύ σημαντική εμπλοκή του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου τις επόμενες μέρες θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για την προβολή και προώθηση του προορισμού εντός και εκτός Κύπρου».

Δείτε επίσης:  Πορεία μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σημειώνεται ότι οι Κοινότητες που συμπεριλαμβάνονται στον «Αριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό» είναι οι Αγίοι Βαβατσινιάς, ο Άγιος Θεόδωρος, η Βαβατσινιά, η Βάβλα, ο Δελίκηπος, η Καλαβασός, ο Κάτω Δρυς, τα Κάτω Λεύκαρα, ο Κόρνος, η Κοφίνου, η Λάγια, η Μελίνη, η Οδού, η Ορά, η Σκαρίνου, η Τόχνη, η Χοιροκοιτία και ο Δήμος Λευκάρων».

In the news
Load More