Βραβεύσεις αρίστων και αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Καραβά

Απονεμήθηκαν από το Δήμο Καραβά οι χορηγίες σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά, που παρακολουθούν σπουδές σε κολέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και είχαν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Καραβά αναφέρει ότι οι χορηγίες δόθηκαν από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα της Σχολικής Εφορείας Καραβά «Γεώργιου Τσίμον».

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» θεσμοθετήθηκε πριν δύο χρόνια ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους.

Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον απερχόμενο Δήμαρχο Καραβά, Γιάννη Παπαϊωάννου, τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά, Χριστάκη Χριστοφόρου, τον επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Καραβά, Νίκο Σιακόλα, τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Στάλω Κουκουμά.

Στη συνέχεια δόθηκαν χορηγίες και τιμητικό δίπλωμα σε 29 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους Μέσης Παιδείας, οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.

Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε η φοιτήτρια Δήμητρα Σιακαλλή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο απερχόμενος Δήμαρχος, παρέδωσε τη σκυτάλη στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καραβά, Νίκο Χατζηστεφάνου ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια δράση που ανέπτυξε και καθιέρωσε ο Δήμος Καραβά τα τελευταία χρόνια, μια δράση που όπως είπε θα συνεχιστεί σε πνεύμα ενότητας και συλλογικής προσφοράς από όλους.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
post-image Κυπρος

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση Κ. Χατζηγιάννης για προστασία βυζαντινών εικόνων

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά...
post-image Κυπρος

Εντοπίστηκαν οστά Ε/κ αγνοούμενου σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Όπως δήλωσε στο Κυπριακό...
Load More