Βρετανία: Μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των απασχολουμένων, επιταχύνθηκε η αύξηση των μισθών

αύξηση των μισθών
Reading Time: 1 minute
Μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των απασχολουμένων στη Βρετανία, υποδηλώνοντας ότι οι εργοδότες γίνονται ολοένα και πιο επιφυλακτικοί καθώς πλησιάζει το Brexit, ενώ ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιταχύνθηκε, παραμένοντας, ωστόσο, χαμηλότερος από τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες στην Ευρώπη, η βρετανική οικονομία επιβραδύνθηκε σημαντικά φέτος καθώς η περυσινή ψήφος υπέρ του Brexit επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η δημιουργία θέσεων εργασίας παρέμενε ισχυρή, έως πρόσφατα.

Δείτε επίσης:  Ερντογάν: Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα των Κυπρίων

Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 56.000 κατά τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, στη μεγαλύτερη μείωση από τα μέσα του 2015, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS). Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή πτώση, που είναι αποτέλεσμα της μείωσης κυρίως του αριθμού νέων εργαζομένων.

Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα από τα υψηλά επίπεδα της ημέρας έναντι του δολαρίου, παρά την επιτάχυνση στην αύξηση των μισθών, ένα στοιχείο που παρακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας καθώς αποφασίζει πότε θα αυξήσει και πάλι τα επιτόκια.

Δείτε επίσης:  Εξοργισμένος ο Ιμάμογλου επειδή τον αποκάλεσαν "Έλληνα"

Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές, εκτός των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση για τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, συγκριτικά με 2,2% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters δεν ανέμεναν βελτίωση. Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, η αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε στο 2,5% από το 2,3%, επιβεβαιώνοντας την έρευνα του Reuters. Το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε στο χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών στο 4,3% ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να μειωθεί στο 4,2%.

In the news
Load More