Βρετανία: Μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των απασχολουμένων, επιταχύνθηκε η αύξηση των μισθών

αύξηση των μισθών
Μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των απασχολουμένων στη Βρετανία, υποδηλώνοντας ότι οι εργοδότες γίνονται ολοένα και πιο επιφυλακτικοί καθώς πλησιάζει το Brexit, ενώ ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιταχύνθηκε, παραμένοντας, ωστόσο, χαμηλότερος από τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες στην Ευρώπη, η βρετανική οικονομία επιβραδύνθηκε σημαντικά φέτος καθώς η περυσινή ψήφος υπέρ του Brexit επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η δημιουργία θέσεων εργασίας παρέμενε ισχυρή, έως πρόσφατα.

Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 56.000 κατά τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, στη μεγαλύτερη μείωση από τα μέσα του 2015, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS). Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή πτώση, που είναι αποτέλεσμα της μείωσης κυρίως του αριθμού νέων εργαζομένων.

Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα από τα υψηλά επίπεδα της ημέρας έναντι του δολαρίου, παρά την επιτάχυνση στην αύξηση των μισθών, ένα στοιχείο που παρακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας καθώς αποφασίζει πότε θα αυξήσει και πάλι τα επιτόκια.

Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές, εκτός των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση για τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, συγκριτικά με 2,2% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters δεν ανέμεναν βελτίωση. Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, η αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε στο 2,5% από το 2,3%, επιβεβαιώνοντας την έρευνα του Reuters. Το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε στο χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών στο 4,3% ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να μειωθεί στο 4,2%.

In the news
post-image Διεθνη

Η Γαλλία ξεκινάει τον φορολογικό πόλεμο κατά των Google, Apple, Facebook και Amazon

Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή...
Load More