ΓΓ ΑΚΕΛ: Επιμένει σε πολιτικές ευθύνες-παραιτήσεις για την υπόθεση Μιτσερού

Reading Time: 3 minutes

Επιμένει στις πολιτικές ευθύνες και την ανάγκη παραίτησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας για την υπόθεση του Μιτσερού ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος καταλογίζει στην Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ προσπάθεια αποσιώπησης των τεραστίων ευθυνών της αστυνομικής δύναμης και του πολιτικού της προϊσταμένου, με το επιχείρημα ότι τώρα προέχει η διαλεύκανση των εγκλημάτων.

«Κανένας δεν διαφωνεί με αυτό, όντως προέχει αυτό, γιατί κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα σταματήσει αυτή η ιστορία, την ίδια ώρα όμως εμείς επιμένουμε και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι οι οποίοι έχουν ευθύνες για την ολιγωρία, αδιαφορία, εγκληματική αμέλεια που επέδειξε το αστυνομικό σώμα», ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συντριπτικά και είναι προφανές ότι όταν έγινε αρχικά η καταγγελία, «όχι απλά και μόνο δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον και υπήρξε πρωτοφανής ολιγωρία και αδιαφορία, απλά και μόνο γιατί επρόκειτο για αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, και να μην υπάρξει προσπάθεια διαλεύκανσης των φόνων από την πρώτη στιγμή και, το χειρότερο από όλα, υπάρχουν ερωτήματα τα οποία προκαλούν αγανάκτηση, με την έννοια ότι αυτή η αδιαφορία μπορεί να έχει κοστίσει και την ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων».

«Η απαίτησή μας λοιπόν παραμένει, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειλικρινά από τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις τους διερωτώμαι ειλικρινά αν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί σε αυτή την περίπτωση και πόσο τεράστιες είναι οι δικές τους ευθύνες», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Σε ερώτηση αν πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι είχαν εμπλοκή από την αστυνομία, απάντησε ότι «νομίζω εκείνοι στους οποίους θα γίνει προσωπική αναφορά ότι είχαν ενημερωθεί τότε, κοντά στους οποίους δηλαδή είχαν γίνει καταγγελίες, σίγουρα πρέπει να υπάρξει διερεύνηση του θέματος και για εκείνους».

Δείτε επίσης:  Κίνητρα απόσυρσης παλαιών οχημάτων και πράσινα οχήματα

Σε σχέση με το το επιχείρημα από πλευράς ΔΗΣΥ ότι το ΑΚΕΛ έχει τάσεις ρεβανσισμού ο κ. Κυπριανού είπε ότι «νομίζω ότι είναι αστείο να επικαλούνται ένα τέτοιο επιχείρημα, επαναλαμβάνω ότι αν συνειδητοποιήσουν τι έχει γίνει και πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας γιατί δεν φρόντισε από την αρχή να εξετάσει την όλη υπόθεση και να την διαλευκάνει, όπως κατάφερε να το πράξει σε ελάχιστες ώρες τώρα που αποφάσισε να ασχοληθεί, τότε είναι να διερωτάται κάποιος αν το κυβερνών κόμμα και η κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τι πραγματικά έγινε».

Κυπριακό – Διάσκεψη

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού επέκρινε την Κυβέρνηση ότι, ενόψει ευρωεκλογών , προσπαθεί να διατηρήσει την ελπίδα ζωντανή στο Κυπριακό. Σε ερώτηση αν γνωρίζει οτιδήποτε για πιθανότητα σύγκλησης διάσκεψης για το Κυπριακό το καλοκαίρι στην Ελβετία, δήλωσε πως όταν υποβλήθηκε αυτή η ερώτηση στον Πρόεδρο στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν κατηγορηματικός ότι δηλαδή «δεν αναμένεται κάτι τέτοιο, ότι η κ. Λουτ ό,τι είχε να προτείνει το πρότεινε και δυστυχώς δεν καρποφόρησε».

«Εγώ εντάσσω αυτές τις πληροφορίες που διαρρέουν από τον ΔΗΣΥ και το κυβερνητικό στρατόπεδο ως μια προσπάθεια να πειστεί μια μερίδας της κοινής γνώμης ότι κάτι αναμένεται, οπότε διατηρήστε ζωντανή την ελπίδα για μετά τις εκλογές και αυτό λέγεται ενόψει των εκλογών βέβαια», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον στο κόμμα του έχει λεχθεί ότι «δεν υπάρχει τίποτε το οποίο να αναμένουν».

Δείτε επίσης:  Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα η Στέλλα Κυριακίδου

Ανάγκη πολυεπίπεδης κοινωνικής πολιτικής από το κράτος

Υπάρχει η ανάγκη πολυεπίπεδης κοινωνικής πολιτικής από το κράτος και στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματός του στο πολυδύναμο κέντρο Λευκωσίας, το οποίο συνεχάρη για τον σημαντικό ρόλο και έργο που επιτελεί, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι αναπτύσσουν πολυεπίπεδη δραστηριότητα που στοχεύει σε άτομα της τρίτης ηλικίας και σε παιδιά, αλλά εξυπηρετεί και παιδιά μεταναστών και τους γονείς σε πολλές περιπτώσεις, προσθέτοντας ότι το κράτος πρέπει να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική και στρατηγική που δεν πρέπει να εξαντλείται στο ΕΕΕ και στις μικρές χορηγίες στους διάφορους οργανισμούς.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης δήλωσε πως με την παρουσία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στο έργο του Πολυδύναμου και ότι αυτή η στήριξη είναι διαχρονική όπως και η συνεργασία. Ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού και πρόσθεσε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Όπως η ανάγκη για ολοκληρωμένη στρατηγική παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που να πηγάζει από το κράτος αλλά να διαχέεται στους δήμους για υλοποίηση και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις άμεσες καθημερινές ανάγκες των πολιτών μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More