ΓΕΣΥ: Σε εντατικό διάλογο μπαίνουν ΟΑΥ, ΠΙΣ και επιστημονικές εταιρείες

Reading Time: < 1 minute

Σε εντατικό διάλογο συμφωνήθηκε να εισέλθουν ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι επιστημονικές εταιρείες προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε συνέχεια της σύσκεψης που έγινε χθες.

Ειδικότερα όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα, ο ΟΑΥ θα αρχίσει εντατικό διάλογο με τις επιστημονικές εταιρείες με στόχο να διευκρινιστούν και να επιλυθούν επιμέρους θέματα, που έχουν θέσει οι επιστημονικές εταιρείες, παραδείγματος χάριν να γίνουν διορθώσεις στον κατάλογο δραστηριοτήτων.

Δείτε επίσης:  Για ισοπεδωτική πολιτική κατηγορεί το ΑΚΕΛ ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οσον αφορά την ενδονοσοκομειακή φροντίδα, που θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2020, έχει συμφωνηθεί, όπως ο ΟΑΥ αρχίσει εντατικό διάλογο με τις επιστημονικές εταιρείες και τον ΠΙΣ τους επόμενους τρεις – τέσσερις μήνες αφού πρώτα επιλυθούν τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια.

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Ακιντζί με ‘’δημάρχους’’ για το Κυπριακό

Όσον αφορά το θέμα της ιδιωτικής ιατρικής ξεκαθαρίστηκε, σύμφωνα με τον Υπουργό, ακόμα μια φορά ότι δεν προβλέπεται από το νόμο και δεν μπορεί εφαρμοστεί στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

In the news
Load More