Για έργα υποδομής συζήτησαν Επίτροπος Προεδρίας και Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που αφορούν στην Μαρωνίτικη κοινότητα και ιδιαίτερα για κάποια σημαντικά έργα υποδομής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέιφ, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση ο κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημερινή συνάντηση λέγοντας ότι οι συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών «είναι πάντα ενδιαφέρουσες αλλά και παραγωγικές».

«Τον έχω ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που αφορούν στην Μαρωνίτικη κοινότητα και ιδιαίτερα για κάποια σημαντικά έργα υποδομής που έχουμε εξαγγείλει και πρέπει να υλοποιήσουμε άμεσα όπως είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον κατεχόμενο Κορμακίτη, όπως είναι η επιδιόρθωση κάποιων εκκλησιών», είπε.

«Όλα αυτά που έχουμε εξαγγείλει τα υλοποιούμε» είπε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας προσθέτοντας παράλληλα ότι «είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσω τον Μακαριότατο και για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εγκλωβισμένων ιδιαίτερα όσο αφορά το πρόγραμμα επιδιόρθωσης κατοικιών που έχει ξεκινήσει και επίσης έχουμε συζητήσει θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας».

Συνεχίζοντας ο κ. Φωτίου είπε ότι «με τη βοήθεια του θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες στο εξωτερικό που θα βοηθήσουν την Κύπρο μας και ιδιαίτερα στο Βατικανό που αντιλαμβάνεστε ότι μέσα από τη διπλωματία αυτή μπορούμε να βοηθήσουμε και σημαντικά ανθρωπιστικά θέματα που αφορούν την Κύπρο».

Η συνεργασία μας είναι πάντα άριστη, είπε προσθέτοντας ότι είναι ένας «συνεργάτης που χωρίς την δική του βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτά τα βήματα που κάνουμε και τον έχω διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε όλες τις θρησκευτικές ομάδες γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας».

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση λέγοντας ότι ήταν και μια ευκαιρία να τον συγχαρεί για τη συνέχιση των καθηκόντων του ως Επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

«Μιλήσαμε για στρατηγικά βήματα και είμαι χαρούμενος που είδα στο πρόγραμμα του αυτή τη στρατηγική, η οποία δεν αφορά μόνο τις μειονότητες της Κύπρου, για τα θέματα των οποίων δουλεύει με πλήρη σοβαρότητα, αλλά ιδιαίτερα για τη διπλωματική στρατηγική της Κύπρου για τα ανθρωπιστικά θέματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών λέγοντας ότι «και αυτό για εμένα προσωπικά και για την Εκκλησίας είναι ουσιαστικό γιατί όπως μου είπε και ο Επίτροπος, η δύναμη βρίσκεται στον διάλογο μεταξύ των ανθρώπων».

Καταλήγοντας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Επίτροπο αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «για όλα τα βήματα, όλες τις προσπάθειες, για όλες τις πρωτοβουλίες που κάνουν για το κοινό καλό και ιδιαίτερα για την Κύπρο ώστε να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό, γιατί αξίζει σε αυτό το λαό, σε αυτό το νησί να ζει με ειρήνη και σταθερότητα».

(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΑΑΡ)

In the news
post-image Διεθνη

Η Γαλλία ξεκινάει τον φορολογικό πόλεμο κατά των Google, Apple, Facebook και Amazon

Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή...
Load More