Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Αθανασίου έχει πετύχει τους στόχους του προγράμματος εκμάθησης ελληνικής γλώσσας

Δήμος Αθανασίου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα η απονομή των διπλωμάτων σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών που έχουν παρακολουθήσει και περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις τους στα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Τα παρόν τους στην εκδήλωση, έδωσαν ο κ. Κωνσταντίνος Κυπριανού -Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών και εκ μέρους τους Ερευνητικού Κέντρου «Cardet» ο κ. Χαράλαμπος Βρασίδας και Σωτήρης Θεμιστοκλέους και οι εκπαιδευόμενοι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθανασίου, κ. Μαρίνος Κυριάκου, αναφέρει ότι ο Δήμος συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα « I learn Greek» για δεύτερη συνεχή χρονιά ως εταίρος και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού στα 3 τμήματα που λειτούργησαν , συμμετείχαν πέραν των 75 ατόμων, από τους οποίους έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις 74 άτομα.

«Οι συμμετέχοντες, μέσω του προγράμματος, κατάφεραν και αποκτήσαν την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης της ελληνικής γλώσσας σε απλό προφορικό και γραπτό λόγο κάτι που θα τους βοηθήσει στην καθημερινή τους ζωή και στη βελτίωση των προοπτικών πρόσβασης και ένταξης τους στην αγορά εργασίας».

Ενώ προσθέτει: «Παράλληλα έχουν βελτιώσει την ικανότητα ενσωμάτωσης τους στην κυπριακή κοινωνία και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς οι περισσότεροι συμμετέχουν σε πάρα πολλές εκδηλώσεις ,μαθήματα και άλλες δραστηριότητες του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Θερμές ευχαριστίες στο ερευνητικό κέντρο CARDET και την Εταιρεία INNOVADE για τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, οι οποίες βοήθησαν και συνέβαλα στην καλύτερη κατανόηση της Ελληνικής Γλώσσας και στους εκπαιδευτές μας κ. Αντρέα Παντελίδη και κα. Νικολέττα Τρύφωνος για την εξαιρετική δουλεία και τα αποτελέσματα που είχαμε!!

Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών και φυσικά τον Επικεφαλή της μονάδας, κ. Κωνσταντίνου Κυπριανού για την πολύ εποικοδομητική και άριστη συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει , το «ΚΕΣ College» ως Τελικό Δικαιούχο.»

In the news
post-image Κυπρος

ΥΠΟΙΚ: Συνάδουν οι εκτιμήσεις Κυβέρνησης και οίκων αξιολόγησης

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι οι τελευταίες διαπιστώσεις των οίκων αξιολόγησης Fitch και Moody’s «συνάδουν με τις εκτιμήσεις...
post-image Κυπρος

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε ο Τουρισμός τον Ιούλιο

Καλύτερους μήνες για την τουριστική βιομηχανία θεωρεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου. Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου...
Load More