Γιωρκάτζης: Πρέπει να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα στους Δήμους, για τη διαχείριση των σκυβάλων

Reading Time: 1 minute

Υπέρ της παραχώρησης αντισταθμιστικών μέτρων στους δήμους μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη, τάσσεται δημόσια, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

«Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προνοεί ότι το κάθε κράτος μέλος έχει την υποχρέωση να παρέχει στις Τοπικές Αρχές τους απαραίτητους πόρους που να τις καθιστούν ικανές να ικανοποιούν τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές προκύπτουν από τη νομοθεσία. Στην περίπτωση της Κύπρου και συγκεκριμένα στην περίπτωση της απόφασης της νέας πολιτικής για τη διαχείριση των σκυβάλων, αυτό όχι μόνο δεν γίνεται, αλλά με μονομερείς αποφάσεις το κράτος δημιουργεί επιπρόσθετο κόστος, χωρίς να μεριμνά για τη δημιουργία αντισταθμιστικών εσόδων. Ξεκάθαρη απόδειξη της ελλιπούς αντίληψης που υπάρχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» δηλώνει ο δήμαρχος Λευκωσίας.

Δείτε επίσης:  Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τα Ανθεστήρια Γερμασόγειας 2019

Εκτοξεύονται τα έξοδα των δήμων

Είναι γεγονός ότι μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης να τερματίσει τη λειτουργία του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη, προκύπτουν σοβαρά προβλήματα τα οποία καλούνται να διαχειριστούν οι Δήμοι και οι Κοινότητες της μείζονος Λευκωσίας, με την οικονομική επιβάρυνση να τους δημιουργεί «μεγάλη πίεση». Το συνολικό κόστος διαχείρισης των σκυβάλων εκτοξεύθηκε πέραν του 800% για τους Δήμους και Κοινότητες της μείζονος Λευκωσίας και συγκεκριμένα από €759 χιλ. ετησίως εκτοξεύθηκαν στα €6,7 εκ. τα έξοδα.

Δείτε επίσης:  Δημ. ομάδα ΔΗΣΥ Λεμεσού: Υπέρ της ένταξης της κοινότητας Τσερκέζ Τσιφλίκ

In the news
Load More