Γιώργος Κάρουλλας: Επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για την παράνομη μεταφορά καυσίμων από τα κατεχόμενα

Ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Πέραν από ιδιώτες που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους, προφανώς με πιο φτηνά καύσιμα, διαπιστώθηκε ότι επιχειρήθηκε σε διάφορες περιπτώσεις να μεταφερθούν και μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Τμήματος Τελωνείου, το οποίο προχώρησε σε κατασχέσεις, αλλά και από καταγγελίες πρατηριούχων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Ο κ. Κάρουλλας σημειώνει πως «παραβιάζεται ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής καθώς επίσης προκύπτουν και θέματα ασφάλειας και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Πέρα από το ζήτημα που εγείρεται για τις προδιαγραφές και την ποιότητα των καυσίμων από τα κατεχόμενα επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα από την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις για αντιμετώπιση της παρανομίας και των σοβαρών διαστάσεων που προσλαμβάνει το φαινόμενο», αναφέρει ο βουλευτής.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο Βουλευτής Αμμοχώστου, ”προκύπτει και ηθικό ζήτημα για αυτούς που στην αναζήτηση του εύκολου κέρδους και των χαμηλών τιμών ενισχύουν οικονομικά την κατοχή και δεν διστάζουν να βάλουν στο περιθώριο την τουρκική κατοχή και τον Γολγοθά που βιώνουν για δεκαετίες οι πρόσφυγές μας, που προσδοκούν μια μέρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.”

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόληψη και αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών

Γράφει ο Στέλιος Αχνιώτης Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη...
post-image Κυπρος

Ελ. Υπηρεσία: Λήφθηκαν μέτρα, όχι όμως για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας

Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως...
Load More