Γιώργος Κάρουλλας: Επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για την παράνομη μεταφορά καυσίμων από τα κατεχόμενα

Ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Πέραν από ιδιώτες που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους, προφανώς με πιο φτηνά καύσιμα, διαπιστώθηκε ότι επιχειρήθηκε σε διάφορες περιπτώσεις να μεταφερθούν και μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Τμήματος Τελωνείου, το οποίο προχώρησε σε κατασχέσεις, αλλά και από καταγγελίες πρατηριούχων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Ο κ. Κάρουλλας σημειώνει πως «παραβιάζεται ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής καθώς επίσης προκύπτουν και θέματα ασφάλειας και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Πέρα από το ζήτημα που εγείρεται για τις προδιαγραφές και την ποιότητα των καυσίμων από τα κατεχόμενα επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα από την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις για αντιμετώπιση της παρανομίας και των σοβαρών διαστάσεων που προσλαμβάνει το φαινόμενο», αναφέρει ο βουλευτής.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο Βουλευτής Αμμοχώστου, »προκύπτει και ηθικό ζήτημα για αυτούς που στην αναζήτηση του εύκολου κέρδους και των χαμηλών τιμών ενισχύουν οικονομικά την κατοχή και δεν διστάζουν να βάλουν στο περιθώριο την τουρκική κατοχή και τον Γολγοθά που βιώνουν για δεκαετίες οι πρόσφυγές μας, που προσδοκούν μια μέρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.»

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More