Γ. Ομήρου: Βάθρο της Δημοκρατίας ο θεσμός της ΤΑ

Σήμερα είναι η μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί βάθρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το πρωί στο εκλογικό κέντρο του Έκτου Δημοτικού σχολείου της Κάτω Πάφου.

“Χρειαζόμαστε μια εκ θεμελίων μεταρρύθμιση για εκσυγχρονισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, στη βάση των αρχών της αποκέντρωσης της διοικητικής αυτοτέλειας και της οικονομικής αυτοδυναμίας, με αποδυνάμωση του κεντρικού κράτους και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών των τοπικών Αρχών,” είπε.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη σήμερα στην Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε, δηλαδή “αποδυνάμωση του κεντρικού κράτους, ενίσχυση των τοπικών κυβερνήσεων που αποτελούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης”.
ΚΥΠΕ

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες Δημοι

Ευρωπαϊκή ατζέντα για την ένταξη των μεταναστών

Γράφει ο Άντρος Καραγιάννης Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το μεταναστευτικό ζήτημα και προσπαθεί με την αξιοποίηση των τοπικών αρχών να προωθήσει...
post-image Κυπρος

Ο Ερντογάν προσπαθεί για δίκαιη λύση του Κυπριακού – Ενισχύεται η οικονομία του ψευδοκράτους

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να υπάρξει δίκαιη λύση στην Κύπρο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος στις προγραμματικές του δηλώσεις, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα...
Load More