Γ. Ομήρου: Βάθρο της Δημοκρατίας ο θεσμός της ΤΑ

Σήμερα είναι η μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί βάθρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το πρωί στο εκλογικό κέντρο του Έκτου Δημοτικού σχολείου της Κάτω Πάφου.

“Χρειαζόμαστε μια εκ θεμελίων μεταρρύθμιση για εκσυγχρονισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, στη βάση των αρχών της αποκέντρωσης της διοικητικής αυτοτέλειας και της οικονομικής αυτοδυναμίας, με αποδυνάμωση του κεντρικού κράτους και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών των τοπικών Αρχών,” είπε.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη σήμερα στην Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε, δηλαδή “αποδυνάμωση του κεντρικού κράτους, ενίσχυση των τοπικών κυβερνήσεων που αποτελούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης”.
ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More