Γ. Περδίκης: Ο Δήμος Αγίου Δομετίου απειλείται με κλείσιμο

Reading Time: 1 minute

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι ο Δήμος Αγίου Δομετίου απειλείται με κλείσιμο, οικονομική κατάρρευση και χρεωκοπία και έχει τεράστιες ανάγκες για να μπορέσει να πληρώσει τις δόσεις του.

Πρόκειται, είπε, για ένα Δήμο κατά 80% κατεχόμενο, που κατοικείται κατά πλειοψηφία από ηλικιωμένους, αλλοδαπούς και κοινοτικούς, με μειωμένα έσοδα και μειωμένο προσωπικό κατά 33%.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια από την Κυβέρνηση και από τη Βουλή αλλά «και οι δύο δυστυχώς κωφεύουν και τον οδηγούν σε χρεωκοπία».

Δείτε επίσης:  Άμμο από τη πόλη του πήρε στην τελευταία του κατοικία ο Αλέξης Γαλανός

«Η Κυβέρνηση αρνείται να καλύψει ένα μέρος των δόσεων που οφείλει ο Δήμος, επικαλούμενη ηθικά διλήμματα και κινδύνους, και καταγγέλλω και τη Βουλή γιατί ενώπιον της είναι η νομοθεσία για αύξηση των δημοτικών τελών για ιπποδρομιακό στοίχημα και προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιπποδρόμου, τα κόμματα στην πλειοψηφία τους, αρνούνται να προωθήσουν την πρόταση για ψήφιση και ομφαλοσκοπούν. Για τις επιπτώσεις στο Δήμο και τους δημότες από την άστοργη και άτεγκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της Βουλής ευθύνη θα έχουν η Κυβέρνηση και η Βουλή και όχι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο», κατέληξε.

Δείτε επίσης:  Τελετή Φωταγώγησης ιστορικών κτιρίων στο Δήμο Πάφου - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΚΥΠΕ

In the news
Load More