Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Αγίας Νάπας

Ανοικτό Σχολείο
Reading Time: 2 minutes

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Αγίας Νάπας.

Το μήνυμα που έστειλαν τα τμήματα του Ανοικτού Σχολείου στη 10η τελετή λήξης των μαθημάτων ήταν «ζήσε με αγάπη, καλλιεργώντας τις αξίες του σεβασμού και της ανιδιοτέλειας προς το φυσικό περιβάλλον, τη χλωρίδα, την πανίδα και τον άνθρωπο μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά και να συνυπάρξουμε με αγάπη.

Σε χαιρετισμό της κατά την τελετή λήξης των μαθημάτων για τη φετινή χρονιά, η συντονίστρια του Ανοικτού Σχολείου Χριστιάνα Χριστοφή ανέφερε ότι «ο θεσμός αυτός συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για ένα προοδευτικό για την τοπική κοινωνία θεσμό που στόχο έχει την περαιτέρω προώθηση της δια βίου εκπαίδευσης, επενδύοντας κάθε χρόνο στην εισαγωγή νέων προγραμμάτων και δράσεων».

Δείτε επίσης:  Φαίδωνας Φαίδωνος: Η ποιότητα ζωής στο επίκεντρο των προσπαθειών μας

Πρόσθεσε ότι «πρωτεργάτης του Ανοικτού Σχολείου που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009, υπήρξε ο αείμνηστος Δήμαρχος Αντώνης Τσόκκος, ο οποίος μαζί με τα μέλη της νεοσυσταθείσας τότε Διοικούσας Επιτροπής είχαν όραμα την εκπαίδευση, επιμόρφωση, άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών, των νέων και ενηλίκων της τοπικής κοινωνίας. Ευελπιστούμε» συνέχισε η κα. Χριστοφή «ότι θα φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του οράματος των πρωτεργατών του Ανοικτού Σχολείου Αγίας Νάπας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης των μαθητών του Σχολείου «εξήρε τα οφέλη προς την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία του και κάλεσε τους δημότες να προτείνουν τις δικές τους εισηγήσεις για περαιτέρω εμπλουτισμό των προσφερόμενων προγραμμάτων και δράσεων».

Δείτε επίσης:  Συνάντηση A. Νεοφύτου με Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λευκωσίας για έργα και κυκλοφοριακό

Πολλά από τα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά παιδικά τμήματα του Ανοικτού Σχολείου παρουσίασαν στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο «Θάλασσα» τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ζήσε με Αγάπη» την οποία ετοίμασαν τα τμήματα ορθοφωνίας – φωνητικής, εκμάθησης κιθάρας, κλασικού μπαλέτου, μοντέρνων χορών, belly dance, flamenco, hip hop, latin – smooth, σύγχρονου χορού, μουσικής προπαίδειας, μουσικοκινητικής αγωγής, θεατρικού παιχνιδιού και πολεμικών τεχνών.

Την εκδήλωση πλαισίωναν εκθέσεις δημιουργιών από το τμήμα κοπτικής – ραπτικής ενηλίκων, ενώ υπήρχε και γωνιά δημιουργιών από τα τμήματα τέχνης και μικρών μαγείρων τα οποία ετοίμασαν γλυκά και αναμνηστικά κεραμικά που δόθηκαν στους καλεσμένους.

In the news
Load More