Δήμαρχος Αραδίππου: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση της Τ.Α

Reading Time: 2 minutes

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται από το κράτος προκειμένου να γίνουν αναπτυξιακά έργα καθώς οι αρμοδιότητες των τοπικών αρχόντων έχουν όρια, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας, ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Ποια είναι τα έργα προτεραιότητας στο δήμο σας;

Η ανάπλαση της Πλατείας του Απ. Λουκά, είναι το πρώτο μας μέλημα αλλά δυστυχώς υπάρχει μια κωλυσιεργία που δεν οφείλεται σε μας αλλά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δυστυχώς ενώ έχεις όρεξη και θέληση για έργα, η γραφειοκρατία σε εμποδίζει πολλές φορές να προχωρήσεις . Δεύτερο σημαντικό και άμεσο έργο που πρέπει να διεκπεραιωθεί είναι τα αντιπλημμυρικά έργα. Βεβάιως και σε αυτό υπάρχει καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου καθώς βρίσκεται ενώπιον της αναθεωρητικής αρχής. Το τρίτο σημαντικό έργο είναι η δημιουργία γηπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τις ομάδες της Αραδίππου. Το θέμα οδηγείται στο Υπουργικό εντός Μαρτίου και ελπίζουμε να έχουμε θετικές εξελίξεις προκειμένου να ξεκινήσουμε τα έργα. Επίσης υπάρχει στα σκαριά και η δημιουργία δυο πάρκων, το ένα μάλιστα θα είναι περιφερειακό και βρίσκεται στην περιοχή Κοφινάρια παρά τη Ριζοελία.

Δείτε επίσης:  Εικόνες ντροπής – Κατάντησαν τη Λεμεσό σκουπιδότοπο

Ποια η θέση σας για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και φαίνεται ότι ο Υπουργός είναι αποφασισμένος στην υλοποίηση. Ήδη υπάρχει καλή συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην επηρεαστεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση της μεταρρύθμισης από κάποιες διαφωνούντες κραυγές διαφωνούντων. Βεβαίως, το πιο σημαντικό δεν είναι οι συνενώσεις αλλά οι αρμοδιότητες που θα δοθούν στις τοπικές αρχές. Θα πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν και να λύνουν σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες, θα μας ανοίξουν διάπλατα τον ορίζοντα για να μπορέσουμε να χειριστούμε σωστά και να κάνουμε πραγματικά έργα για τους δημότες και να βοηθήσουμε με αρκετά προβλήματα.

Για ποιο αγαθό περηφανεύεστε στο Δήμο σας;

Δείτε επίσης:  Διαφωνεί ο Ανδρέας Μορφίτης με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Αμμοχώστου

Είναι πολλά, η ιστορία της Αραδίππου, ο χαρακτήρας της αλλά πάνω από όλα για τους ανθρώπους. Έχουμε σπουδαίους ανθρώπους στην Αραδίππου και πολύ καλές ομάδες εθελοντισμού που βοηθούν τους δημότες. Είμαστε πολύ κοντά στους πολίτες μας και προσπαθούμε να βοηθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα σας;

Είναι η μη έγκαιρη διεκπεραίωση έργων αλλά όχι γιατί ευθύνεται ο δήμος αλλά η κωλυσιεργία στις κρατικές διαδικασίες. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν κατά καιρούς προβληματισμοί, ή διαμαρτυρίες για τις βιομηχανικές αναπτύξεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μαζεύτηκαν αρκετές βιομηχανικές περιοχές γύρω από τις κατοικημένες και εδώ θα πρέπει το κράτος να αναλάβει την ευθύνη του καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη χωροθέτηση βιομηχανιών. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι έχουμε όρεξη να κάνουμε έργα και η γραφειοκρατία δεν μας βοηθά καθόλου. Είναι για αυτό το λόγο που επιβάλλεται η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

In the news
Load More