Δήμαρχος Αραδίππου: ‘’Οι διαδικασίες του κράτους επιβραδύνουν την ανάπτυξη των Δήμων’’

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του στην aftodioikisi ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανοίγει τα χαρτιά του ενώ δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στην κρατική μηχανή και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Οι Δήμοι δεν είναι οργανισμοί με κερδοφορία, όμως από φέτος ο Δήμος Αραδίππου θα είναι πραγματικά κερδοφόρος»

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους για το 2017, ο Δήμο Αραδίππου έχει λάβει ως κρατική χορηγία το ποσό των €2,2εκατ. Πώς αξιοποιήθηκε η χορηγία αυτή;

Καταρχήν θέλω να αναφέρω πως η κρατική αυτή χορηγία δεν αποτελεί πλεόνασμα. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών κι όχι για αναπτυξιακά έργα. Για παράδειγμα το δίκτυο υδατοπρομήθειας Αραδίππου είναι παλιό, έτσι προκαλεί τις ανάλογες ζημιές που καλούμαστε να επιδιορθώσουμε. Για το λόγο αυτό, έχουμε συνάψει συμφωνία με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, έτσι πλέον το νερό δεν θα αποτελεί πλέον ζημιά για τον δήμο επομένως δεν υπάρχει και έλλειμμα από αυτό.

«Οι κρατικές διαδικασίες σκοτώνουν τους δήμους»

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείστε να αντιμετωπίσετε τη δεδομένη στιγμή;

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση θεωρώ τον τρόπο λειτουργίας των δήμων. Οι υφιστάμενες νομοθεσίες οι οποίες είναι παλιές και δεν αλλάζουν, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων. Δεν υπάρχουν οι νομοθεσίες που απαιτούνται, επιβραδύνονται οι διαδικασίες και αυξάνεται το κόστος. Για παράδειγμα το θέμα της υδατοπρομήθειας, όπου εδώ και 4 χρόνια ο δήμος αναμένει την αποστολή ενός εμπειρογνώμονα να εξετάσει τις απώλειες. Ένα άλλο ζήτημα, είναι η τροχονομική υπηρεσία. Στον δήμο Αραδίππου υπάρχει τροχονόμος και δεν μπορούμε να έχουμε λόγω του μορατόριουμ.

«Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι η κρατική μηχανή, η οποία διαχρονικά δεν λειτουργεί»

Ποια είναι τα επόμενα αναπτυξιακά έργα του δήμου;

Αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται ένα παλαιό γεφύρι στην Παναγία την Αιματούσα (Παναγία των Αμπελιών), το οποίο θα είναι έτοιμο τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου. Το έργο θα στοιχήσει γύρω στα 11 εκατ. μετά από προσφορές με συγχρηματοδοτούμενα ταμεία.

Επίσης τώρα συζητούμε την κατασκευή ενός περιφερειακού πάρκου. Τα σχέδια υπάρχουν, περιμένουμε όμως τη γη η οποία είναι χαλίτικη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Δυστυχώς και αυτό καθυστερεί λόγω των κρατικών διαδικασιών.

«Οι περισσότερες εργασίες προχωρούν όταν προσπαθήσει ο ΠτΔ»

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχω επίσης συνάντηση με τον ΠτΔ για να συζητήσουμε την ανάπλαση της πλατείας του Απ. Λουκά. Τα σχέδια είναι έτοιμα, ενώ γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει το έργο εντός του 2019. Το έργο αυτό βρίσκεται στις προτεραιότητες μας, καθώς θα δώσει ζωή σε μια πλατεία που πεθαίνει καθημερινά.

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More