Δήμαρχος Αραδίππου: ‘’Οι διαδικασίες του κράτους επιβραδύνουν την ανάπτυξη των Δήμων’’

Reading Time: 2 minutes

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του στην aftodioikisi ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανοίγει τα χαρτιά του ενώ δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στην κρατική μηχανή και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Οι Δήμοι δεν είναι οργανισμοί με κερδοφορία, όμως από φέτος ο Δήμος Αραδίππου θα είναι πραγματικά κερδοφόρος»

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους για το 2017, ο Δήμο Αραδίππου έχει λάβει ως κρατική χορηγία το ποσό των €2,2εκατ. Πώς αξιοποιήθηκε η χορηγία αυτή;

Καταρχήν θέλω να αναφέρω πως η κρατική αυτή χορηγία δεν αποτελεί πλεόνασμα. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών κι όχι για αναπτυξιακά έργα. Για παράδειγμα το δίκτυο υδατοπρομήθειας Αραδίππου είναι παλιό, έτσι προκαλεί τις ανάλογες ζημιές που καλούμαστε να επιδιορθώσουμε. Για το λόγο αυτό, έχουμε συνάψει συμφωνία με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, έτσι πλέον το νερό δεν θα αποτελεί πλέον ζημιά για τον δήμο επομένως δεν υπάρχει και έλλειμμα από αυτό.

«Οι κρατικές διαδικασίες σκοτώνουν τους δήμους»

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείστε να αντιμετωπίσετε τη δεδομένη στιγμή;

Δείτε επίσης:  Κατακλυσμός Λεμεσού 2019: Δήλωση ενδιαφέροντος για ενοικίαση χώρου

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση θεωρώ τον τρόπο λειτουργίας των δήμων. Οι υφιστάμενες νομοθεσίες οι οποίες είναι παλιές και δεν αλλάζουν, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων. Δεν υπάρχουν οι νομοθεσίες που απαιτούνται, επιβραδύνονται οι διαδικασίες και αυξάνεται το κόστος. Για παράδειγμα το θέμα της υδατοπρομήθειας, όπου εδώ και 4 χρόνια ο δήμος αναμένει την αποστολή ενός εμπειρογνώμονα να εξετάσει τις απώλειες. Ένα άλλο ζήτημα, είναι η τροχονομική υπηρεσία. Στον δήμο Αραδίππου υπάρχει τροχονόμος και δεν μπορούμε να έχουμε λόγω του μορατόριουμ.

«Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι η κρατική μηχανή, η οποία διαχρονικά δεν λειτουργεί»

Ποια είναι τα επόμενα αναπτυξιακά έργα του δήμου;

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 21 - 24 Μαΐου

Αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται ένα παλαιό γεφύρι στην Παναγία την Αιματούσα (Παναγία των Αμπελιών), το οποίο θα είναι έτοιμο τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου. Το έργο θα στοιχήσει γύρω στα 11 εκατ. μετά από προσφορές με συγχρηματοδοτούμενα ταμεία.

Επίσης τώρα συζητούμε την κατασκευή ενός περιφερειακού πάρκου. Τα σχέδια υπάρχουν, περιμένουμε όμως τη γη η οποία είναι χαλίτικη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Δυστυχώς και αυτό καθυστερεί λόγω των κρατικών διαδικασιών.

«Οι περισσότερες εργασίες προχωρούν όταν προσπαθήσει ο ΠτΔ»

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχω επίσης συνάντηση με τον ΠτΔ για να συζητήσουμε την ανάπλαση της πλατείας του Απ. Λουκά. Τα σχέδια είναι έτοιμα, ενώ γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει το έργο εντός του 2019. Το έργο αυτό βρίσκεται στις προτεραιότητες μας, καθώς θα δώσει ζωή σε μια πλατεία που πεθαίνει καθημερινά.

In the news
Load More