Δήμαρχος Ιδαλίου: Δεν μπορεί η Κύπρος να αντέξει ένα δεύτερο Μαρί

ελαστικά
Reading Time: 1 minute

Δεν μπορεί η Κύπρος να αντέξει ένα δεύτερο Μαρί, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του για το θέμα των ελαστικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος.

«Από την πρώτη στιγμή ως Δήμος Ιδαλίου εντοπίσαμε το πρόβλημα, προβήκαμε στα ανάλογα διαβήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες καλώντας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εκφέρει άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ από το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου ότι ενώ υπάρχει και δικαστική απόφαση η μεταφορά των ελαστικών σε άλλο ασφαλισμένο χώρο σκαλώνει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μεταφερθούν τα ελαστικά σε ασφαλές μέρος», προσθέτει.

Δείτε επίσης:  Διεθνές Πρωτάθλημα Tennis στη Λάρνακα

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου προειδοποιεί ότι σε περίπτωση ανάφλεξης οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για το περιβάλλον θα είναι τεράστιες.

«Δεν μπορεί η Κύπρος να αντέξει ένα δεύτερο Μαρί. Η ασφάλεια των περιοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα. Είναι απίστευτο να ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου ενώ ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από διαβήματα μας ανέλαβε πρωτοβουλία πριν από ένα χρόνο όπου και δόθηκαν υποσχέσεις ότι ήταν θέμα ημερών να φύγουν τα ελαστικά και ενώ έχει παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ελαστικά να παραμένουν εκεί λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει στον τόπο μας», συμπληρώνει.

Δείτε επίσης:  Δ. Λακατάμιας: Κλείνει λωρίδα της Λεωφόρου Αγ. Γεωργίου

Αναφέρει, τέλος, ότι είναι φανερό ότι η γραφειοκρατία που υπάρχει στην Κύπρο μπλοκάρει και δημιουργεί αδιέξοδα ακόμα και σε δικαστικές αποφάσεις.

In the news
Load More