Δήμαρχος Λευκάρων: Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημιουργία λατομικής ζώνης στην Επαρχία Λάρνακας

δημιουργία λατομικής ζώνης στην Επαρχία Λάρνακας φωτογραφία αρχείου
Reading Time: 1 minute

Αντιδράσεις προκάλεσε το ενδεχόμενο δημιουργίας Λατομικής ζώνης στην Επαρχία Λάρνακας καθώς απειλεί το περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Λευκάρων, Σοφοκλή Σοφοκλέους, στην aftodioikisi.com.cy, εκφράστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, η αντίθεση των κοινοτικών αρχών στην πιθανή αδειοδότηση- δημιουργία λατομικής ζώνη στην ευρύτερη περιοχή των Λευκάρων- Λυθροδόντα. Οι κοινοτικές αρχές διαμαρτυρήθηκαν, κατέθεσαν τις απόψεις τους και έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν να υπάρξει αδειοδότηση μιας νέας λατομικής ζώνης.

Δείτε επίσης:  Έκτακτη συνάντηση Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας για καιρικά φαινόμενα

«Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν μας απέμεινε κάτι σε αυτό το τόπο είναι το περιβάλλον. Να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και την ποιότητα ζωής των ζώων, της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής. Πρόκειται για ένα όμορφο χώρο και δεν είναι νοητό να αποδεχτούμε αδειοδότηση λατομικής ζώνης. Ενωμένες όλες οι κοινότητες της περιοχής ευελπιστούμε ότι δεν θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές σε αυτή τη μελέτη και στην έγκριση της υπό αναφοράς ζώνης.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 21 - 25 Οκτωβρίου

Όλοι οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων αλλά και οι βουλευτές έθεσαν και έστειλαν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η αδειοδοτηση την νέας λατομικής ζώνης. Ο Δήμαρχος Λευκάρων δηλώνει αισιόδοξος πως θα εισακουστούν από τις αρμόδιες αρχές αφού έχουν υποχρέωση να σεβαστούν τις απόψεις των κοινοτήτων καθώς και να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να έρθουν σε σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα.

In the news
Load More