Δήμαρχος Λιβαδιών – Άνευ προηγουμένου η συμμετοχή των δημοτών στην πρώτη πορεία για τη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών

Μάριος Αρμένης
Reading Time: 3 minutes

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης μιλάς στην aftodioikisi για τη μεγάλη κινητοποίηση του Δήμου σχετικά με τις πετρελαιοδεξαμενές, την επιστροφή του παραλιακού μετώπου και τα επόμενα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Λιβαδιών.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας με αίτημα την άμεση μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών. Είστε ικανοποιημένοι τόσο από τη συμμετοχή του κόσμου όσο και από τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργού Ενέργειας;

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Η συμμετοχή ήταν άνευ προηγουμένου παρόλο που είχαμε μία επιφύλαξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες Λιβαδιών που έδωσαν μαζικά το παρόν τους όσο και άλλους δημότες από τη γύρω περιοχή, για να πετύχουμε την μετακίνηση των εγκαταστάσεων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής μας και κυρίως επηρεάζουν την υγεία των κατοίκων.

Έχουμε τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Εμπορίου και Ενέργειας ότι στη συμφωνία υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Το σημαντικό όμως είναι η υλοποίηση. Αυτή τη φορά θα υλοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Εμείς βέβαια θα ήμασταν ευχαριστημένοι, εάν οι εταιρείες προχωρούσαν άμεσα στην μετακίνηση των υγρών καυσίμων. Στον Βασιλικό υπάρχουν εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν τα υγρά καύσιμα και το 2020 όπως τέθηκε το χρονοδιάγραμμα να μετακινηθούν και οι εγκαταστάσεις υγραερίου.

Με επιστολή σας ζητήσατε την επιστροφή του παραλιακού μετώπου από τον Δήμο Λάρνακας. Έχετε λάβει σχετική απάντηση;

Στείλαμε μία επιστολή τον Ιανουάριο αλλά δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση. Στείλαμε ακόμα μία επιστολή μετά από 2 -3 μήνες όπου πήραμε μία απάντηση που ανέφερε ότι δεν τέθηκε ακόμη στη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζω και ευελπιστώ να καταλάβουν οι φίλοι στη Λάρνακα ότι αυτό το οποίο γίνεται είναι μια μεγάλη αδικία, καθώς δεν νοείται ο πιο κοντινός δήμος στη θάλασσα να μην έχει παραλία. Έχουμε ήδη παραθέσει και τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το εν λόγω παραλιακό μέτωπο ανήκει στον Δήμο Λιβαδιών.

Δείτε επίσης:  Μεγάλη Παρασκευή - Περιφορά Επιταφίων στη Λάρνακα (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις)

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λιβαδιών είναι το αποχετευτικό. Αποτελεί μέχρι και σήμερα πρόβλημα για τον δήμο;

Το αποχετευτικό καθυστερεί μέχρι σήμερα για λόγους που δεν αφορούν τον Δήμο Λιβαδιών. Συζητήθηκε το θέμα τρεις φορές και ήρθαμε σε επαφή με το ΣΑΛ για να γίνει αποχετευτικό στην περιοχή με 170 κατοικίες που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Συζητήθηκε τρεις φορές στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής και δυστυχώς δεν βρήκαμε την ανταπόκριση. Το ΣΑΛ για να προχωρήσει στην κατασκευή του αποχετευτικού για τις 170 κατοικίες, θέλουν γύρω στο μισό εκ. Είναι αδιανόητο να πληρώνει μία τοπική αρχή για το αποχετευτικό σύστημα. Αποφασίστηκε στην επιτροπή περιβάλλοντος λόγω της άρνησης του ΣΑΛ να εξευρεθεί αυτό το πόσο και να αποταθεί στο αρμόδιο υπουργείο για να ζητήσει αυτό το ποσό για να λυθεί έστω το πρόβλημα της περιοχής αυτής. Είμαστε δυστυχώς απογοητευμένοι με την αντιμετώπιση που τύχαμε.

Δείτε επίσης:  Δ. Λεμεσού: Έπεσαν οι υπογραφές για Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εικονικής Πραγματικότητας

Ποια είναι η τελευταία εξέλιξη όσον αφορά στον δρόμο πρωταρχικής σημασίας έξω από την εκκλησία του Αγίου Σάββα;

Κάποιοι δυστυχώς έχουν ξεχάσει το δρόμο αυτό. Ο δρόμος αυτός σχεδιάστηκε για να αμβλύνει την κίνηση στον παραλιακό δρόμο και πρέπει να προηγηθεί. Είχαμε τη διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τελευταία του επίσκεψη, και τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει επιτέλους ο δρόμος.

Ποια είναι τα επόμενα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Λιβαδιών;

Για το 2019 προγραμματίζουμε την ανάπλαση του πυρήνα και την έναρξη υπογειοποίησης όλων των υπηρεσιών, όπως επίσης θα πλακοστρωθούν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι και θα αρχίσουν οι εργασίες για τα αντιπλημμυρικά κανάλια από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο.

Η ανάπλαση του πυρήνα είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα στοιχίσει γύρω στα 2,5 εκ. και τα αντιπλημμυρικά έργα με πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους γύρω στα 4 εκ. Εντός του έτους ξεκινούμε και το ποδοσφαιρικό γήπεδο Λιβαδιών. Θα έχουμε κάποια συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητήσουμε λεπτομέρειες του έργου αυτού για να προχωρήσουμε σε προσφορές και να ξεκινήσει το έργο αυτό εντός του 2018.

Επίσης σχεδιάζουμε την απαλλοτρίωση τεμαχίων για δημιουργία χώρων στάθμευσης στο κέντρο του δήμου και επέκταση του νέου κοιμητηρίου.

In the news
Load More