Δήμος Λεμεσού: Δεν καταργείται αλλά ενδυναμώνεται ο θεσμός ‘Τα Μεγάλα Μπαλέτα’

Μπαλέτα

Για ανακρίβειες και αναλήθειες προχθεσινής ανακοίνωσης της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, περί κατάργησης του θεσμού «Τα Μεγάλα Μπαλέτα», κάνει λόγο ο Δήμος Λεμεσού και διαμηνύει ότι ο θεσμός, όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά ενδυναμώνεται.

Ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ «βρίθει ανακριβειών και αναληθειών, καθώς η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση, σε καμία περίπτωση δεν έχει τερματισθεί ούτε έχει υποκατασταθεί, αλλά αντίθετα συνεχίζεται, ενισχύεται και ενδυναμώνεται, ενώ φέτος αποκτά και μια ξεχωριστή και καινοτόμο διάσταση».

Αναφορικά με τη δαπάνη της διοργάνωσης, ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τις σημαντικές χορηγίες που έχουν εξασφαλιστεί από εταιρείες, οργανισμούς και κρατικούς φορείς, «οι οποίοι όχι μόνο προσφέρουν την οικονομική στήριξή τους, αλλά και την αρωγή τους προς το θεσμό των Μεγάλων Μπαλέτων».

Ο Δήμος εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι η φετινή εκδήλωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα αγκαλιαστεί θερμά για ακόμα μια φορά από το κοινό της Κύπρου.

Στην προχθεσινή ανακοίνωση της, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ ανέφερε πως, παρά το ότι αποχώρησε από πρόσφατη συνεδρία, διαμαρτυρόμενη για την «κατ` επανάληψη και αδικαιολόγητα καθυστερημένη έναρξη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, αυτό πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση όπως υποκαταστήσει το θεσμό των Μεγάλων Μπαλέτων με μια διαφορετική εκδήλωση».

Μεταξύ άλλων, διερωτάται ποιός ο λόγος τερματισμού ή υποκατάστασης ενός επιτυχημένου θεσμού, που έχει φιλοξενήσει παραστάσεις διάσημων θεάτρων και που δεν είχε κανένα κόστος για το Δήμο, καθώς τα έξοδα καλύπτονταν από τον επιτυχών προσφοροδότη και χορηγίες.

Σύμφωνα με τη δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, η πρόταση που υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για μια άλλη διοργάνωση, μπορούσε να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά και να δοκιμαστεί, ως μια άλλη πρόσθετη εκδήλωση και όχι σε αντιδιαστολή ή σε αντιπαράθεση με τον θεσμό των Μεγάλων Μπαλέτων.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει ήδη ανακοινώσει την πραγματοποίηση των διήμερων εκδηλώσεων «Τα Μεγάλα Μπαλέτα» που θα πραγματοποιηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 21 και 22 Ιουλίου 2018 και στα οποία θα παρουσιαστούν καλλιτέχνες από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά και στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν, θα προβληθούν επί σκηνής διακεκριμένοι Κύπριοι χορευτές «σε μια μοναδική συνύπαρξη με χορευτές από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα».

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More