Δήμος Λεμεσού Vs La Casa De Papel – Τι λέει ο Αντιδήμαρχος

Της Γαβριέλλας Θεοφάνους

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το La Casa De Papel θέμα στη Λεμεσό. Χθες, με ανακοίνωση του ο Δήμος αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την συμμετοχή του La Casa De Papel στη φετινή μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση. Ο λόγος βεβαίως είναι αρκετά σοβαρός αφού οι αρμόδιες αρχές πιστεύουν πως θα υπάρχει θέμα ασφάλειας αν επιτραπεί η συγκεκριμένη στολή.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λεμεσού επικαλείται λόγους ασφαλείας λόγω της μορφής της στολής, με την οποία θα κρύβεται το πρόσωπο του καρναβαλιστή. Ένας άλλος λόγος για τον αποκλεισμό, αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές θέμα και καθώς οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες αποσκοπούν στο να διατηρήσουν τον αριθμό των καρναβαλιστών μέχρι τα 500 άτομα σε κάθε ομάδα, η συγκεκριμένη αμφίεση θεωρείται ότι θα μπορούσε να προσελκύσει πολύ περισσότερα, γεγονός που θα οδηγούσε στην παραβίαση του συγκεκριμένου κανονισμού που έχει θέσει ο Δήμος Λεμεσού.

Δείτε επίσης:  Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων υπέρ της εφαρμογής του ΓεΣΥ

Θέση επί του θέματος πήρε και ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Σύκας, διευκρινίζοντας ότι το θέμα της συμμετοχής της συγκεκριμένης ομάδας στο καρναβάλι του 2019 δεν τέθηκε για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο ως το αρμόδιο σώμα.

Ο ίδιος τόνισε πως τηρεί άγνοια για το θέμα όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του, χωρίς βέβαια να τους κατονομάσει.

Δείτε επίσης:  H Αγλαντζιά "τσικνώνει" και αρχίζει το πάρτυ για το Καρναβάλι

«Δεν υπάρχει πάντως καμία πρόθεση αποκλεισμού η τιμωρίας από οιονδήποτε στον Δήμο μας . Οι δηλώσεις που έγιναν, βασίστηκαν, από ότι αντιλαμβάνομαι, σε θέμα ασφάλειας , σημαντικός παράγοντας για όλους μας. Με ανοιχτό πνεύμα και δημιουργικότητα θα γίνει και το φετινό καρναβάλι.» πρόσθεσε.

Ο κ. Σύκας εντούτοις συμπλήρωσε πως οι συμμετοχές για το Λεμεσιανό καρναβάλι λήγουν στις 7/12 και μόνο τότε θα αξιολογηθούν οι ομάδες.

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More