Δήμος Λευκωσίας: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν στάθμευση

Reading Time: 1 minute

Ο Δήμος Λευκωσίας, σεβόμενος το περιβάλλον και θέλοντας να ενισχύσει τη νοοτροπία της περιβαλλοντικής συνείδησης, απόφάσισε την ανανέωση του μέτρου δωρεάν στάθμευσης στους ιδιοκτήτες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.  

Ο Δήμος Λευκωσίας αποφάσισε ανανέωση του μέτρου παραχώρησης κάρτας δωρεάν στάθμευσης υβριδικών/ηλεκτρικών οχημάτων για το 2019.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία διαθέτουν στο όνομά τους τίτλο ιδιοκτησίας οχήματος με διεύθυνση εντός του Δήμου Λευκωσίας και προσκομίσουν απόδειξης πληρωμής σκυβάλων ή φορολογίας από το Δήμο Λευκωσίας στο ίδιο όνομα για την ίδια διεύθυνση.

Η παραχώρηση δωρεάν στάθμευσης ισχύει για την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2019 σε όλους τους Δημοτικούς Χώρους στάθμευσης (όχι στα παρκόμετρα και στον χώρο στάθμευσης της οδού Σόλωνος).

Δείτε επίσης:  Άμμο από τη πόλη του πήρε στην τελευταία του κατοικία ο Αλέξης Γαλανός

Τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Για την έκδοση της σχετικής κάρτας, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

1. Αντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας υβριδικού/ηλεκτρικού οχήματος, στο όνομα του αιτητή (φυσικού ή νομικού προσώπου).

2. Απόδειξη πληρωμής σκυβάλων ή φορολογίας από το Δήμο Λευκωσίας στο ίδιο όνομα για την ίδια διεύθυνση με το όνομα του αιτητή,

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις ζευγαριών που διαμένουν μαζί όμως ο τίτλος ιδιοκτησίας ή το τιμολόγιο για το τέλος σκυβάλων είναι στο όνομα του / της συζύγου να προσκομίζεται αντίγραφο Πιστοποιητικού Γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης.

Δείτε επίσης:  Πρωτοβουλία ΔΗΣΥ για Δήμαρχο κοινής αποδοχής

Σε περιπτώσεις εξαρτωμένων τέκνων που διαμένουν με τους γονείς τους και τα τέλη σκυβάλων είναι στο όνομα ενός εκ των γονέων τους (φοιτητές, στρατιώτες) με προσκόμιση σχετικών πιστοποιητικών.

Η αποστολή των αιτήσεων/πιστοποιητικών μπορεί να γίνει με φαξ στο 22-672891, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (christodoulidoue@nicosiamunicipality.org.cy) και ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Δήμος Λευκωσίας, Τ.Θ. 21015, 1500 Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση καρτών δωρεάν στάθμευσης υβριδικών/ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΓΕΠΔ) στο 22797007.

In the news
Load More