Δήμος Μόρφου: Δωρεά τριών έργων της ζωγράφου Χάρις Παπαδήμα

Δωρεά τριών έργων της ζωγράφου Χάρις Παπαδήμα
Reading Time: 2 minutes
Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Μόρφου στη Λεμεσό, η ζωγράφος Χάρις Παπαδήμα, παρέδωσε στο Δήμαρχο Μόρφου τρεις εξαίρετους πίνακες από τη δική της σειρά με τίτλο «Cyprus Refugees» οι οποίοι θα κοσμούν τους τοίχους του προσωρινού Δημαρχείου του Δήμου μας, μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή.

Σύμφωνα με την κα Παπαδήμα, η σειρά «Cyprus Refugees» εμπνεύστηκε από τη συχνή διάβαση της προς τη κατεχόμενη Λευκωσία από το οδόφραγμα της Λήδρας και τις επισκέψεις της στη Μόρφου στο πατρικό του πατέρα της.

Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει, «όσες φορές και να περάσει κάποιος κάθε φορά παρατηρεί κάτι νέο, ένα άλλο εγκαταλειμμένο σπίτι που δεν είχε προσέξει πριν. Το κάθε σπίτι, αν και βουβό και εγκαταλειμμένο στη φθορά του χρόνου, ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε στη σκέψη των ιδιοκτητών του.»

Δείτε επίσης:  Πυρετωδώς η επιδιόρθωση οδοστρωμάτων αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού

Το κόκκινο χρώμα στους πίνακές της, κυριαρχεί ως υπενθύμιση αυτών που χάθηκαν, τα συρματοπλέγματα, οι αλυσίδες και οι κλειδαριές, είναι υπενθύμιση πως απαγορεύεται η είσοδος. Παρόλα αυτά, όσα χρόνια και αν περάσουν, όπως ανέφερε, εμείς θα κρατάμε τα κλειδιά έστω νοερά με την ελπίδα ότι τα σπίτια μας θα πάψουν πια να είναι βουβά.

Ο Δήμαρχος απαντώντας, αφού ευχαρίστησε την κα Παπαδήμα για τη δωρεά της, της ευχήθηκε σύντομα η θεματολογία της, να εμπνέεται από τη χαρά της επανένωσης της Κύπρου μας και τα βιώματα που θα έχει από μια ελεύθερη Μόρφου.

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας και ΕΒΕΛ – Στο τραπέζι η μετακίνηση πετρελαιοειδών

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Μόρφου, με την ευκαιρία αυτή επιθυμούν να ευχαριστήσουν την κα Χάρις Παπαδήμα για την ευγενή προσφορά της και να την διαβεβαιώσουν ότι η ελπίδα για επιστροφή και ο αγώνας για τη δικαίωση δεν πρόκειται ποτέ να ατονήσει ούτε στιγμή. Ο Δήμος Μόρφου θα συνεχίσει καθημερινά να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις, με στόχο μια μέρα να ακουστούν ξανά χαρούμενες οι φωνές των μορφιτών στα σπίτια της κατεχόμενης πόλης μας.

In the news
Load More