Δήμος Πάφου και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινίασαν το Πανεπιστήμιο του Πολίτη

Δήμος Πάφου και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινίασαν το Πανεπιστήμιο του Πολίτη
Reading Time: 1 minute

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, άνοιξε την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, στον Πολυχώρο «Αττικόν» ο κύκλος διαλέξεων του Δήμου Πάφου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας.

Κύριος ομιλητής στην πρώτη αυτή διάλεξη ήταν ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή ή Ευκαιρία για τον άνθρωπο;».

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λευκωσίας στο τελικό συνέδριο ‘’Urban Waste’’

Προλογίζοντας την διάλεξη, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για διαρκή αναζήτηση της γνώσης και της μάθησης από τον σύγχρονο άνθρωπο και σημείωσε ότι ο Δήμος Πάφου, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αυτή, έχει θέσει τα τελευταία χρόνια το θέμα της Παιδείας, με την ευρύτερη έννοια του όρου, ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας.

Ο κ. Φαίδωνος κάλεσε επίσης τους δημότες της Πάφου να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας ότι είναι μέσα από την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή των πολιτών που θα επιτευχθεί ο στόχος της διάχυσης της γνώσης και της πνευματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 21 - 24 Μαΐου

Την διάλεξη του Πρύτανη Σωκράτη Κάτσικα ακολούθησε συζήτηση με υποβολή ερωτήσεων από το κοινό.

In the news
Load More